Alles wat je moet weten over de historische wedstrijd Feyenoord – Ajax

Aan het boek over het rampseizoen van Ajax werd gister weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord kreeg het een vernedering om de oren: 6-0. Nog nooit verloor Ajax met grotere cijfers in de eredivisie. 

De grootste nederlaag van Ajax tegen Feyenoord was eerst 9-5, maar tijdens de oorwassing gister werd dit record verbroken. Dankzij twee treffers van vleugelaanvallers Yankuba Minteh en Igor Paixão en één treffer van Quinten Timber en Dávid Hancko werd er flink gefeest in Rotterdam. Er werd bij de 3-0 al ‘tien, tien, tien!’ geroepen door de fanatieke supporters.

Feyenoord – Ajax

De Nederlandse klassieker zorgt al decennialang voor een en al spektakel. In 1983 speelde Ajax Feyenoord van de mat met een overwinning van 8-2 in toen nog het Olympisch Stadion. Maar zondag waren de rollen compleet omgedraaid. De Rotterdammers hadden maar liefst 30 schoten gelost, terwijl Ajax niet verder kwam dan 1 schot op doel, tien minuten voor tijd.

Media

Alle kranten hebben het over de historische gitzwarte dag voor alle Ajacieden. Voetbalprimeur: ‘Schaamte, woede en ongeloof bij Ajax, Feyenoord-macht lijkt op de 10-0 van PSV’. Of De Telegraaf: ‘Feyenoord zet Ajax met historische vernedering voor schut in De Kuip’ en Voetbal International: ‘Onwerkelijk en historisch’.

Danny Blind reageerde op De Klassieker in de studio bij Ziggo Sport. ‘Dit komt echt niet uit de lucht vallen. Het geeft maar weer aan dat Ajax een heel matig seizoen draait.’ Dat is nogal een understatement. De ploeg stond eerder in de competitie op de laatste plek, het werd uitgeschakeld in de beker door amateurclub HSV Hercules en er werd nog nooit vaker in één seizoen verloren dan dit jaar. En dan hebben we de perikelen buiten het veld nog niet eens benoemd.

Buitenlandse media

Het valt buitenlandse media ook op dat Ajax bezig is met een heel matig seizoen. De krantenkoppen daar zijn ook niet mals. ‘Nieuw dieptepunt in een al desastreus seizoen’, klinkt het Engelse The Guardian. In Duitsland spreekt men over ‘een Amsterdamse vernedering’. Het Belgische Sporza doet ook een duit in het zakje: ‘Het snertseizoen van Ajax heeft nog een extra episode gekregen’.

Fans

Bij zo’n uitslag kan je natuurlijk ook een aantal vernederende reacties verwachten van de Ajax-supporters. Zo werd dit filmpje ook gemaakt na de wedstrijd. Ook de Speld was in vorm. Daarnaast waren er ook nog andere filmpjes en foto’s die viraal gingen.

@hollandgrappen

Vooral de Amsterdammers konden hun tranen niet bedwingen #fy #fyp #foryou #foryoupage #feyenoord #ajax #feyaja #bassieenadriaan

♬ origineel geluid – Hollandgrappen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dumpert (@dumpert)

@andyvandermeijde

Wat gebeurd hier? 🙈 #ajax #feyenoord #klassieker @Proforto

♬ origineel geluid – Andy van der Meijde

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

Verder zijn de reacties van de fans onder de Instagram-post van Ajax ook vernietigend. ‘Wat een dickpick wel niet met je club kan doen’ of ‘hebben ze nog door welk logo ze op de borst dragen?’ zijn twee reacties met honderden likes. Het is nu de vraag hoe Ajax verder gaat. Gelukkig zit het seizoen voor hen er bijna op, maar het wordt nog een verhitte zomer in Amsterdam. En de belangrijkste vraag: wie moet dit gaan doen? Tot op heden is er geen trainer, geen hoofd jeugdopleidingen, geen technisch directeur en geen algemeen directeur.

Feyenoord voelt zich de koning te rijk

Waar de een wel door de grond kan zakken, zit de ander in de zevende hemel. De grootste overwinning ooit op hun rivalen zorgde voor een groot feest in de havenstad. De Rotterdamse supporters hadden al de volste vertrouwen dat ze gingen winnen, maar op het veld werd nog maar eens bevestigd dat ze vele malen beter waren dan hun tegenstander. Met de bekerfinale in zicht gaan de Rotterdammers zelfverzekerd de resterende wedstrijden tegemoet.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de historische wedstrijd Feyenoord – Ajax
Sluiten