Studentenhuis wint gigantisch bedrag na bekerblamage Ajax

Dat het een moeizaam seizoen is voor Ajax is een understatement, maar gisteren heeft de club uit Amsterdam een nieuw dieptepunt in haar historie gekend. Tijdens de loting voor de KNVB-beker kwam amateurclub Hercules uit de koker, prima te doen voor de recordkampioen van Nederland zou je zeggen. Niets bleek minder waar want de club uit Amsterdam ging gisteravond op een ongekend gênante manier af tegen vierdeklasser USV Hercules uit Utrecht.

En dat heeft wat te weeg gebracht in Nederland. Van wereldwijde kritische pers tot een studentenhuis die ineens een nieuw vermogen heeft vergaard. De binnen- en buitenlandse media staat sinds de wedstrijd van gisteren op haar kop.

Studentenhuis verdient vermogen

Hercules-aanvaller Tim Pieters was gisteren de held van de avond. Met twee goals zorgde hij er bijna hoogstpersoonlijk voor dat de recordkampioen van Nederland alweer uit het bekertoernooi ligt, en dat terwijl hij gewoon een student rechten is. Als echte student, woon je logischerwijs ook in een studentenhuis en laten zijn huisgenoten nu net wat geld in hebben gezet in een wat op het eerste oog onmogelijke missie leek: dat Tim gaat scoren en Hercules met de winst ervan doorgaat.

Met een odd van 751 rekende de bookmaker zich al rijk, maar het onmogelijke gebeurde gisteravond en een huisgenoot van de matchwinner is plots zo’n 11.000 euro rijker. Wat hij er mee gaat doen? Waarschijnlijk trakteert de geluksvogel zijn huisgenoten op een heerlijke vakantie.

Wereldwijde reacties op bekerblamage

De blamage van Ajax is de pers ook niet ontgaan, die met z’n allen spreken van een ongekende blamage. Het Algemeen Dagblad opent het stuk met de kop “Griekse tragedie”, wat een verwijzing is naar de namen van beide clubs. “Hercules, de underdog in de Griekse heldenstrijd, doet het onmogelijke: het grote Ajax uit de beker knikkeren”, schrijft het dagblad.

De Telegraaf is ook niet mals voor de Amsterdammers, “Mensen zonder voetbalverstand en Ajax-dna hebben de club naar de haaien geholpen” schrijft journalist Mike Verweij in zijn vernietigende stuk. “Als elk nadeel daadwerkelijk zijn voordeel heeft, zoals clublegende Johan Cruijff geregeld zei, dan is het positieve van de historische bekerblamage van Ajax tegen derdedivisionist USV Hercules (3-2) dat de club niet dieper kan zakken” concludeert de spraakmakende journalist.

Buitenlandse media

Maar ook in de buitenlandse media is de ongekende stunt van de amateurs op Ajax niet ongezien gebleven. In België kijken ze met ongeloof naar wat er zich gisteren heeft afgespeeld: “Wat een afgang: Ajax in Nederlandse beker uitgeschakeld door amateurploeg, Ávila antiheld” schrijft Het Laatste Nieuws, die doelt op de verdediger die vorig jaar nog bij onze zuiderburen heeft gespeeld.

Het Nieuwsblad schrijft: “Net nu het weer beter ging: Ajax door vierdeklasser (!) uit de beker gewipt na doldwaze slotfase. 2023 snel vergeten is de boodschap”. “Vierdeklasser Hercules moest een hapje worden in de tweede ronde. Maar dat bleek snel helemaal anders uit te draaien. De crisisdagen zijn dit seizoen dan toch nooit ver weg” concludeert het vlaamse dagblad.

Niet alleen bij onze zuiderburen hebben ze naar de wedstrijd gekeken, de afgang is zelfs in Portugal opgemerkt. A Bola zat voor de buis tijdens de wedstrijd, maar kon niet geloven wat er in Utrecht zich heeft afgespeeld: “Schandalig!” luidt de simpele, maar krachtige conclusie. “De giganten uit Amsterdam waren weer hoofdrolspelers van opnieuw een treurige mijlpaal in een seizoen om snel te vergeten. In de tweede helft verwachtte je een reactie van de recordkampioen, maar het waren de amateurs die weer scoorden”.

Wat een wedstrijdje in de beker wel niet teweeg kan brengen. Of je nu fan bent of niet, het is een seizoen om snel te vergeten daar in Amsterdam.

Reageer op artikel:
Studentenhuis wint gigantisch bedrag na bekerblamage Ajax
Sluiten