Hennessey maakt de Ford F-150 nog bruter

koen 21 dec 2014 Machines

Zoek jij een echte krachtpatser? Dan is deze robuuste vierwieler echt iets voor jou! De Ford F-150 is al een flinke bolide maar nu Hennessy er met de hamer overheen is geweest kunnen we wel stellen dat het een hele brute Pick-up truck is geworden. De Hennessy Velociraptor 600 Supercharged Ford F-150. Het klinkt alleen al geil, laat staan als je weet wat dit beest allemaal kan.

Eerst even de technische puntjes op een rijtje zetten. De Velociraptor heeft een vermogen van 600 pk. Hennessy heeft deze vierwieler gelijk wat lichter gemaakt om het rijgedrag te bevorderen. Maar liefst 317 kg hebben ze van de originele van F-150 afgehaald. Toe maar weer. Verder zat er al een 5.0 liter V8 motor in maar Hennessy heeft het uiteraard nog wel wat dikker gemaakt door er een Roots-type supercharger aan toe te voegen en ze hebben de brandstofinjector een upgrade gegeven.

Uiteraard is er ook aan het uiterlijk gedacht. Om te beginnen een nieuwe set banden van BF Goodrich op 17 inch velgen van Hennessy. Verder heeft de F-150 nu een dikke grill gekregen waar je bang van wordt. Ook zijn er remblokken aangebracht van Brembo. Dikke metamorfose dit.

Wil je deze brute 4×4 nou in je garage hebben? De Velociraptor kost je omgerekend een kleine €60.000,- maar je hebt dan wel een zeer exclusieve auto. Er worden maximaal 500 stuks geproduceerd van deze krachtpatser.

Reageer op artikel:
Hennessey maakt de Ford F-150 nog bruter
Sluiten