Voorbeschouwing Grand Prix van Nederland: gaat Verstappen weer maximaal scoren?

Mighty Max boekte tijdens de Grand Prix van België weer een majestueuze overwinning en heeft op het moment maar liefst 98 punten voorsprong op nummer 2 Charles Leclerc. Red Bull en Max Verstappen zijn dit jaar oppermachtig en ook op Zandvoort zullen ze proberen alle punten in de tas te stoppen. Samen met onze vrienden van TOTO blikken we vooruit op de, voor ons Nederlanders, mooiste race van het jaar.

Nog geen account bij TOTO? Hier maak je gemakkelijk een account aan.

Na een wat moeizame start is Max Verstappen dit jaar haast onaantastbaar. Afgelopen weekend toonde hij zijn klasse in een ware masterclass. Maar zoals altijd in de sport bieden prestaties uit het verleden geen garanties voor de toekomst. Ferrari-coureur Carlos Sainz gaf tijdens de laatste persconferentie in België al aan dat Circuit Zandvoort Ferrari beter zal liggen en dat de coureurs van de Italiaanse renstal het Max lastiger gaan maken. Het zal ons benieuwen. Feit is dat Max bij de bookies torenhoog favoriet is met een quotering van 1,57. Mocht Carlos Sainz zijn strijdbare woorden waarmaken, dan is dat met een quotering van 10,25 een zeer aantrekkelijke bet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix (@f1dutchgp)

Grand Prix van Nederland

We kunnen wel stellen dat het Formule 1 seizoen van 2022 niet zo spannend is als vorig seizoen. Vorig jaar was de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een van de spannendste seizoenen ooit in de F1. Dit jaar heeft Mercedes het na een jarenlange hegemonie een stuk lastiger. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet tijdens een persconferentie op Spa-Francorchamps dan ook weten dat hij niet blij is met de prestaties van zijn team de afgelopen raceweekenden. Mocht Lewis zich in Zandvoort herpakken en de thuisrace van zijn grote rivaal weten te winnen staat de quotering op maar liefst 12,00. Wij achten de kans niet zo heel groot dat dit gaat gebeuren, maar een coureur als Lewis moet je nooit uitvlakken. Er zijn gekkere dingen gebeurd in de koningsklasse van de racerij.

Stommiteiten van Ferrari

Afgelopen weekend was het weer raak bij Ferrari: de ene na de andere fout werd gemaakt en Charles Leclerc was hier wederom de dupe van. Op Spa werd hij naar binnen gehaald voor een bandenwissel om zo de snelste raceronde neer te zetten, maar het pakte zodanig uit dat hij een tijdstraf kreeg en achter Fernando Alonso terecht kwam. Het kostte hem twee punten. Alonso kon er wel om lachen: ”Ze doen daar wel vaker vreemde dingen. Dit was ook weer zo’n merkwaardige actie.” Denk je dat Fernando Alonso in de top-3 terecht komt? De quotering van 16,50 mag er zijn.

Grote favoriet is uiteraard gewoon Max Verstappen, die erop gebrand zal zijn om in zijn thuiswedstrijd de overwinning te pakken. Denk jij dat hij pole pakt, de overwinning en de snelste raceronde? Met een quotering van 3,70 lijkt ons dit een gokje waard. Anders kun je ook inzetten op pole position voor Charles Leqlerc. Ook hiervoor staat een quotering van 3,70. Dit jaar pakte de Ferrari-coureur al zeven keer pole, waar Max het met drie keer moet doen. Uiteraard kun je ook weer inzetten op mooie Max Verstappen Specials. Zo belooft het in elk geval weer een zeer interessant raceweekend te worden. Verhoog de spanning tijdens de Grand Prix van Nederland en zet in bij TOTO!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Reageer op artikel:
Voorbeschouwing Grand Prix van Nederland: gaat Verstappen weer maximaal scoren?
Sluiten