Game of Thrones makers gaan nieuwe uitdaging aan in Star Wars

Redactie 7 feb 2018 Entertainment

In 2019 komt het langverwachte en epische seizoen van Game of Thrones eraan. Het is tevens het laatste seizoen binnen het Game of Thrones universum waar David Benioff en D.B. Weiss aan zullen werken. Zij brachten ooit samen de wereld tot leven in de vorm van een HBO serie, nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Niets minder dan Star Wars is het volgende fantasie universum waar ze pen en papier voor bij elkaar rapen.

Recent is het nieuwe deel Star Wars Episode VIII The Last Jedi uitgekomen en eergisteren lanceerde Disney de nieuwe trailer voor Solo: A Star Wars Story. Wat maakt het ons toch gelukkig dat er zoveel gaande is in dat Star Wars universum. David en Daniel gaan een geheel nieuwe Star Wars filmreeks creëren, eentje die los staat van de Skywalker saga die in 2019 met Episode IX eindigt.

Bob Iger, de CEO van Disney, geeft aan dat ze al lange tijd met David en Daniel in gesprek zijn. “Ze hebben goede ideeën voor een aantal films waar ze op een later tijdstip meer details over zullen onthullen.” In een ander interview geven David en Dan aan dat ze ontzettend veel zin hebben om te beginnen aan dit nieuwe avontuur. “Sinds de zomer van 1977 zijn wij naar een galaxy far, far away gereisd en nooit meer teruggekeerd, een droom die uitkomt.”

Foto: HBO, makers David en Daniel

Nieuw niveau

Wij worden behoorlijk enthousiast beseffende dat de creators van Game of Thrones, Star Wars onder handen gaan nemen. Game of Thrones won bijvoorbeeld vorig jaar een Emmy voor beste dramaserie en is dit jaar genomineerd voor beste dramaserie bij de Golden Globes. Wij worden sprakeloos bij het besef dat het niveau van storytelling van Star Wars naar het niveau van dat van Game of Thrones gaat.

Kathleen Kennedy van Lucasfilm geeft aan, hen één van de beste storytellers van de huidige tijd te vinden. “De controle die ze hebben om complexe personages tot leven te laten komen, de diepte van de verhalen die ze schrijven en hun beheersing om een rijkdom van mythologie mee te geven aan een verhaal zal ‘Star Wars’ goed doen en in nieuwe richtingen duwen.”

Wij kunnen niet wachten tot deze nieuwe Star Wars films in de bioscoop zullen verschijnen. Helaas zal dit nog wel even duren, voorlopig kijken we nog met goede moed uit naar 2019. Dan zal eindelijk het laatste seizoen van Game of Thrones verschijnen.

Foto: Andrew Tran 

Reageer op artikel:
Game of Thrones makers gaan nieuwe uitdaging aan in Star Wars
Sluiten