De nieuwe Pelagos FXD van het Zwitserse Tudor is geassembleerd uit één stuk titanium

Onze Zwitserse vrienden van Tudor hebben iets te veel SIA geluisterd. Hoewel titanium helemaal hot is en dat zagen we al bij Apple (dan wordt iets al snel populair), doet het Zwitserse horlogemerk nu ook mee. Tudor is aan zet met de nieuwe Pelagos FXD, geassembleerd uit een blok van titanium.

Tudor

Rond de jaren 50 was de US Navy druk bezig met het testen van duikhorloges en acht jaar later werden de Tudor’s officieel en enkel door de marine in gebruik genomen. Een kleine 70 jaar later is het moment daar, de spirituele opvolger van de “Milsub” (Militaire Submariner) is hier en jullie kunnen je voeten gewoon drooghouden. Dit Pelagos FXD-model verwijst naar de achtergrond van het horloge, waarbij FXD voor de ongelooflijk robuuste “FiXeD” bandpinnen van de kast staat. Op het oog lijkt de FXD best veel op de Oyster Prince Submariner referentie 7016 uit de late jaren ’60. Mede door de vaste veerstiften en de puntige kroonbeschermers die typisch zijn voor vroege TUDOR Submariners.

Titanium kast

Wat vooral hard is aan deze nieuwe klok is dat de 42 mm geborstelde titanium kast met vaste bandpinnen, uit één stuk titanium gemaakt is. Over hard gesproken. De “Snowflake” wijzers en de matzwarte wijzerplaat beschikken ook over het Zwitserse X1 Super-LumiNova® materiaal dat het horloge in de donkerste plekken verlicht. Het horloge wordt geleverd met een stoffen horlogeband in bosgroen met een rode centrale draad, en een extra rubberen horlogeband met een reliëf stoffen motief. De Tudor Pelagos FXD klinkt als een tijdloze optie, en wij zetten hem zeker op onze watchlist.

Reageer op artikel:
De nieuwe Pelagos FXD van het Zwitserse Tudor is geassembleerd uit één stuk titanium
Sluiten