Ferrari presenteert met de Portofino de opvolger van de California

Redactie 23 Aug 2017 Machines

Als een felrode bliksemslag bij heldere hemel slingert Ferrari opeens een nieuw model de wereld in. Dit is de Portofino, de bolide die kan worden gezien als de opvolger van de California.

Ondanks dat het een opvolger is, is het wel een volledig nieuw ontwikkeld model, aldus de mannen uit Modena. Wat overeenkomt is dat het een hardtop is (cabrio met hard klapdak) en een brullende V8 onder de kap heeft, alhoewel deze wat potenter is en je rechtervoetje 600 pk aan vermogen om mee te spelen schenkt.

Dat zorgt ervoor dat ‘ie in 3,5 seconde naar de 100 scheurt en een topsnelheid van 320 km/u oplevert. Wij vinden ‘m vet. Onze favoriete Ferrari van dit moment is de F12berlinetta (donkergrijs graag), en de Portofino past helemaal in die nieuwe lijn.

Ferrari Portofino

Bij het ontwerpen is dit keer extra aandacht uitgegaan naar het interieur en het comfort. Daardoor is de altijd irritante rijwind tot een minimum geprobeerd te beperken. Nou, we kunnen niet wachten tot we een rondje in de rode blaasbak mogen rijden. Louwman, laat maar weten als ‘ie in de showroom staat!

Reageer op artikel:
Ferrari presenteert met de Portofino de opvolger van de California
Sluiten