Zeldzame Ferrari F40 zal voor een gigantisch bedrag worden geveild

redactie 20 dec 2018 Machines

Ferrari is misschien wel het ultieme sportwagenmerk. Oké, dan moeten we de SUV die ze van plan zijn te bouwen even niet meerekenen. Maar goed, dat ligt nog ergens in de toekomst. Vandaag gaan we even terug naar het verleden. Er wordt namelijk een legendarische en uiterst zeldzame klassieker geveild. We hebben het over een Ferrari F40 LM. Een auto waar er in totaal slechts negentien van gebouwd zijn.

24 uur van Le Mans

De Italiaanse vierwieler uit 1987 werd in eerste instantie door het automerk gebruikt om de latere straatversie van de F40 te ontwikkelen. Toen zijn taak bij Ferrari er eenmaal opzat werd de bolide overgenomen door Fransman Michel Ferté. Hij schreef het racemonster in voor de 24 uur van Le Mans. Het was inmiddels namelijk een racemonster, want de wagen is twee jaar eerder door Michelotto omgebouwd tot circuitwagen. Hij behaalde overigens geen uitzonderlijke resultaten tijdens de Le Mans. Hij behaalde namelijk slechts een twaalfde plek.

730 Italiaanse paarden

De F40 met een 2.9-Liter V8 die maar liefst twee turbo’s telt levert zo’n 730 Italiaanse paarden, zelfs voor racewagens vandaag de dag is dat ontzettend veel. Afijn, deze machine wordt nu dus geveild. Dit zal volgend jaar in Parijs gebeuren door veilinghuis RM Sotheby’s. Bij hen gaan wel vaker exclusieve klassiekers onder de hamer. Interesse? Dan moet je wel bereid zijn diep in de buidel te tasten. Geschat wordt dat de hamer pas zal klinken rond de 5,5 miljoen euro.

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Zeldzame Ferrari F40 zal voor een gigantisch bedrag worden geveild
Sluiten