De grootste bierbrouwerij van deze aardkloot gaat samenwerken met cannabisbedrijf

redactie 20 dec 2018 Entertainment

AB InBev is de grootste bierbrouwerij ter wereld. Misschien zegt de naam je nog niet zo heel veel. Maar als wij zeggen Stella Artois, Budweiser, Hoegaarden, Leffe Jupiler en Corona, weet jij precies waar wij het over hebben. Nu heeft ‘s werelds grootste brouwer nog meer wilde plannen, ze gaan samenwerken met de Canadese cannabisproducent Tilray.

Beide bedrijven smijten zo’n 43,5 miljoen euro in een joint venture die onderzoek gaat doen naar dranken met cannabis. Ze zijn daarmee niet de eerste overigens, meerdere bierbrouwers toonden al interesse in het groene plantje. Zo bracht Lagunitas, een merk van Heineken, een cannabisdrankje uit in Californië.

Legaal in Canada

Tilray begint steeds groter en populairder te worden. Dit komt natuurlijk doordat wiet nu legaal is in Canada en in een aantal staten in de VS. We zijn heel benieuwd wat er uit deze bijzondere samenwerking zal voortvloeien. Pils en wiet, een gouden combi toch? Hoewel combinaties niet altijd werken, zoals bij cannabislolly’s. Dat ging goed mis zeg Niet te haggelen die dingen man.

 

NU.nl

Reageer op artikel:
De grootste bierbrouwerij van deze aardkloot gaat samenwerken met cannabisbedrijf
Sluiten