Verbluffende onthulling van de ware ontknoping van Inception

jul 07 , 19:55 Entertainment
schermafbeelding 2024 07 02 om 123208
Het is altijd fascinerend geweest, die beroemde films met hun 'onopgeloste' vragen. Wat zat er in het koffertje van Pulp Fiction? Hoe kwam de Joker aan zijn littekens? En bovenal, de vraag die iedereen bezighoudt: is het einde van Inception echt of niet?
Jarenlang hebben nieuwsgierige fans talloze gesprekken gevoerd over de ontknoping van de film, vrienden die er maar niet over ophielden en we zoet houden met de simpele zin: 'Maak je geen zorgen, het is aan de kijker om te interpreteren!' Maar nu lijkt er eindelijk een antwoord te zijn op de vraag die ons al zo lang bezighoudt.

Inception

Aan het einde van Inception zien we Cobb’s tol nog steeds draaien, maar de film stopt voordat we kunnen zien of deze omvalt. Dit liet altijd de mogelijkheid open dat Cobb nog steeds aan het dromen was. Echter, fans op verschillende forums hebben iets bijzonders ontdekt dat eindelijk duidelijkheid lijkt te geven.
In de film zijn er veel tekenen die aangeven of iemand aan het dromen is. Een ronddraaiende gang van 360 graden bijvoorbeeld, betekent dat je waarschijnlijk in een droom bent. Voor Cobb was het teken altijd dat als zijn tol niet eindeloos draaide, hij niet aan het dromen was. Maar er was nog een ander detail dat over het hoofd werd gezien: zijn trouwring.

Cobb

Na de dood van zijn vrouw draagt Cobb in de echte wereld zijn trouwring niet meer. In zijn dromen is zijn vrouw echter nog steeds levend en draagt hij de ring nog steeds. In de laatste scène van de film draagt Cobb de ring niet, wat eindelijk bevestigt dat hij niet aan het dromen is en dat Nolan’s film eindigt met een happy end.
Dit inzicht bracht veel fans ertoe te geloven dat de trouwring Cobb’s ware totem was en niet de tol. Een totem is iets unieks voor de persoon, terwijl de tol van zijn vrouw was, was de trouwring iets dat alleen Cobb kon gebruiken om te weten of hij in de echte wereld was.

Mysterie

Hoewel sommige fans zich nog steeds afvragen of dit niet gewoon weer een nieuwe laag van de droom is, lijkt het er voor velen nu op dat het mysterie eindelijk is opgelost. De ring was al die tijd het ware teken, en met deze ontdekking kunnen we misschien eindelijk rust vinden in het feit dat Cobb zijn happy end heeft gekregen.
Delen met
Ook interessant