Deze film heeft hoogste IMDb-score ooit en is te streamen via Prime Video

jul 01 , 20:58 Entertainment
6682a6292c0b0
Als je als film een 9,3 scoort op onlinedatabase IMDb, dan verdien je toch wel een artikeltje op FHM.nl, toch? En nee, dat zijn niet alleen de makers die zichzelf even een tien geven. Het gaat om recensies van maar liefst 2,9 miljoen mensen. We hebben het natuurlijk over The Shawshank Redemption. Prime Video en Pathé Thuis zijn je beste vrienden vanavond, want daar kun je ‘m op kijken.
Je kent de film vast en zeker. De iconische dramafilm uit de vorige eeuw. Weet je wel, die ene met die topcast? Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton zijn toch wel de echte sterren van de film. En eerlijk is eerlijk, wij delen de mening van 9,3/10 wel met als die andere 2,9 miljoen mensen!

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption vertelt het verhaal van Andy Dufresne, een slimme bankier die voor een moord die hij niet pleegde achter de tralies belandt. In de Shawshank-gevangenis bouwt hij een hechte band op met zijn medegevangene, Red. Met zijn financiële kennis helpt Andy zelfs het gevangenisbestuur bij een witwaspraktijk. Maar Andy heeft ook een geheim plan: hij werkt al jarenlang aan zijn ontsnapping. Uiteindelijk lukt het hem om te ontsnappen, de corruptie binnen de gevangenis aan het licht te brengen, en een nieuw leven te beginnen. Dit geeft niet alleen Andy nieuwe hoop, maar ook Red.

Andere toppers

Wanneer wij een nieuwe film of serie gaan kijken, openen we van tevoren toch altijd even IMDb. Het lijkt bijna alsof het geen goede film meer kan zijn als er op dat platform geen hoge cijfers gegeven worden. Maar goed, vaak klopt het wel wat erop staat. The Shawshank Redemption is natuurlijk niet de enige topper die je kunt bingen. Deze films staan namelijk ook in de all-time top 5: The Godfather, The Dark Knight, The Godfather Part II en De 12 gezworenen.
Delen met
Ook interessant