Horlogemerk Roger Dubuis lanceert Lamborghini-groen horloge

jun 23 , 20:58 Entertainment
roger dubuis 1
We hebben jullie vorige week ingelicht over de bijzondere samenwerking tussen motormerk Triumph en horlogemerk Breitling. De dikke samenwerkingen kunnen niet op, want de horlogemakers van het Zwitserse merk Roger Dubuis hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd met supercarmagnaat Lamborghini! En welke kleur maak je je horloge dan? Lamborghinigroen!
Zo’n naam die twee regels in beslag neemt. We weten dat automerken zoals Audi hier goed in zijn, maar ook Roger Dubuis is er blijkbaar niet vies van. Het gaat hier namelijk om de Excalibur Spider Flyback Chronograph. Zet daar de naam van het merk voor en je bent gegarandeerd de winnaar in een potje galgje.

Roger Dubuis

Als je een horloge gaat maken dat geïnspireerd is op Lamborghini heb je natuurlijk een ultiem breed scala aan auto’s om uit te kiezen. Waar dan voor gekozen is, is ook wel een erg bijzondere keuze. Het horloge is namelijk geïnspireerd op de hybride Lamborghini SC63 hypercar. Waar is dit aan te zien? Nou, er zijn bijvoorbeeld tonen van de Y-vormige verlichting terug te vinden in het horloge en een nog opzichtiger detail is de levendige groene kleur die de klok met zich meedraagt.

Uurwerk

Allemaal leuk en aardig die Lambo’s waarop het horloge geïnspireerd is, maar hoe ziet die klok nou eigenlijk in elkaar? We waarschuwen je vast, hij beschikt over een bijzonder grote kast. Past natuurlijk ook wel bij het imago van het automerk, groot, groter, grootst. Het gaat namelijk om een kast van 45 mm. Hij is gemaakt van lichtgewicht grijs carbon, zodat je niet scheef gaat lopen als je hem om hebt. Hij is krasbestendig door de saffierglazen kastbodem en je kunt er mee diepzeeduiken tot 100m. Om het nog even net iets technischer te maken is het kaliber, dat overigens met een zwarte rubberen band om je pols zit, geblessed met een gangreserve van 72 uur.
Het horloge is verkrijgbaar bij juwelier Schaap & Citroen Amsterdam voor een niet zo’n schappelijke 116.000 euro!
Delen met
Ook interessant