10 ultieme sporttips om te blijven knallen tijdens de zomer

aug 01 2023, 17:30 Entertainment
depositphotos 126064814 xl
Het is zomer in Nederland. Ondanks het feit dat de weergoden ons nog niet echt gezegend hebben en de zomer maar langzaam op gang komt, is de kans in ons land altijd aanwezig dat het over een week ineens smoorheet is. Fijn als je een ware strandganger bent, niet heel chill wanneer je graag sport in de buitenlucht.
Toch is dit geen excuus om de hele zomer op je luie reet te blijven zitten. Sterker nog, de mannen van David Lloyd Clubs hebben de ultieme gids samengesteld om veilig en lekker te sporten tijdens de warmste dagen van het jaar. Hier komen 10 tips die ongetwijfeld van pas gaan komen!

#1 Stay hydrated

We hameren hier vaker op: hydratatie is essentieel. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt, vooral tijdens warme zomerdagen. Zelfs als je geen dorst hebt, kan een slok water geen kwaad. Bij het ondernemen van langdurige of intensieve activiteiten kan je ook overwegen om sportdrankjes te drinken.

#2 Tijdstip van sporten

Het is niet heel tactisch om tijdens het heetste deel van de dag je sportschoenen aan te trekken. Meestal is de zon tussen 12:00 uur en 15:00 uur het felst. Probeer eens een vroege ochtend workout. De temperaturen zijn niet alleen een stuk aangenamer, het is ook nog eens een hele goeie kickstart van jouw dag.

#3 Bescherm je tegen de zon

De zon kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Bescherm jezelf daarom altijd goed tegen de zon. Draag altijd zonnebrand met een hoge SPF. Een pet en een zonnebril zijn vaak ook geen overbodige luxe!

#4 Trek een goede outfit aan

En dan hebben we het niet over hoe stijlvol je eruit ziet. Nee, zorg ervoor dat je lichte, losse kleding gemaakt van ademende materialen draagt. Dit helpt je lichaam koel te blijven tijdens het sporten en voorkomt oververhitting.

#5 Neem iets gas terug

Vergeet niet: je hoeft niet altijd de volle 100% gas te geven. Vooral niet als het warm is. Verminder je intensiteit tijdens warme dagen en luister te allen tijde goed naar je lichaam.

#6 Ga eens naar de sportschool

Wanneer we daadwerkelijk te maken krijgen met een hittegolf, is het ook een idee om niet buiten maar binnen te sporten. Sportscholen zijn tegenwoordig vaak voorzien van airconditioning of ventilatie. Toch een stuk aangenamer.

#7 Kies voor waterpret

Profiteer van het zomerse weer en ga zwemmen, kajakken of paddleboarden! Je koelt af en wordt toch fit. Win-win, right?

#8 Groeimaat

Vindt een groeimaat om samen mee te trainen. Het is niet alleen veel leuker om samen te sporten, jullie kunnen elkaar ook motiveren. Wie van de twee boekt de meeste progressie in een bepaalde periode?

#9 Warm-up en cool-down

Het klinkt vaak overbodig, maar besteed juist extra aandacht aan een goede warming-up en cooling-down. Zo voorkom je niet alleen blessures, je lichaam went ook geleidelijk aan temperatuurveranderingen.

#10 Luister naar je lichaam

Dan misschien wel de allerbelangrijkste tip: luister ontzettend goed naar je lichaam. Warm weer kan enorm onheilspellend zijn en alleen jijzelf weet hoe je je voelt. Als je je niet goed voelt, stop dan direct met sporten en zoek een koele plek om te rusten. Morgen is er weer een dag!

David Lloyd Clubs

Ben je nou helemaal verkocht en wil je meer weten over een gezonde en actieve levensstijl? Probeer dan de 14-daagse trial van David Lloyd. De trial start op 1 augustus en duurt tot 14 augustus. Geïnteresseerd? Meer info en inschrijven doe je op de website van David Lloyd . Voor goud!
Delen met
Ook interessant