Chopard's Alpine Eagle XL Chrono is Zwitserse elegantie voor de moderne maverick

okt 29 2023, 9:01 Entertainment
298609 3006 alpine eagle xl chrono 6
Chopard heeft zojuist een nieuwe toevoeging aan hun Alpine Eagle-collectie uitgebracht. Ze noemen het de Alpine Eagle XL Chrono Maritime Blue, over een catchy naam voor een horloge gesproken. Een aardige mond vol. We geven je alle details van dit lichtblauwe uurwerk.
Een modern, strak en stijlvol horloge, perfect voor degene die de fijnere dingen in het leven waarderen. De Zwitserse horlogemaker Chopard heeft zich weer flink in het zweet gewerkt. Het uurwerk heeft een levendig lichtblauwe wijzerplaat die gewoonweg verfijning uitstraalt.

Van alle markten thuis

De behuizing van dit horloge is gemaakt van iets dat Lucent Steel heet, dat niet alleen gerecycled is, maar ook supersterk. Het horloge staat in het teken van die luxueuze, sportieve sfeer, met een comfortabel zwarte rubberen band om de look compleet te maken. Oh, en trouwens, als lichtblauw niet jouw ding is bieden ze het ook aan met een donkerblauwe of diepzwarte wijzerplaat.
298609 3006 alpine eagle xl chrono c2a9patrick csajko
Foto: Chopard

Precisiestuk

Chopard heeft deze Alpine Eagle XL Chrono ontworpen en gebouwd from scratch. De Maritime Blue versie loopt op een Chopard 03.05C-uurwerk en is gecertificeerd als chronometer, wat betekent dat het een echt precisiestuk is. Het horloge beschikt over allerlei handige functies, zoals een flyback-functie, tachymeter en datumweergave, allemaal aangedreven door reserve van 60 uur. Bang dat het nat wordt? Geen probleem. Dit horloge kan dieptes tot 100 meter aan. Bovendien blijven die wijzers en uur markeringen schijnen dankzij de Super-LumiNova.

Modern jasje

Nu is de Alipine Eagle eigenlijk een modernere versie van Chopards St. Moritz- sporthorloge uit 1980. Ze hebben zich laten inspirerend door de schoonheid van de Alpen. Het design van het horloge is strak en hoekig, met een ronde bezel die op zijn plaats wordt gehouden door acht functionele schroeven.
Na dit alles vraag je je natuurlijk af wat het prijskaartje is. Nou, de Chopard Alpine Eagle XL Chrono Maritime Blue kost 21.500 euro. Ja, het is een beetje een uitspatting, maar ach, luxe en Zwitserse precisie zijn niet goedkoop. Als je op zoek bent naar een horloge dat zowel cool als elegant is, dan is dit misschien wel je volgende wrist candy.
298609 3006 alpine eagle xl chrono 3
Foto: Chopard
298609 3006 alpine eagle xl chrono 5
Foto: Chopard
Delen met
Ook interessant