Dit zijn de beste lines van Def Rhymz

mrt 25 , 12:28 Entertainment
schermafbeelding 2024 03 25 om
Gisteravond kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Def Rhymz, de hiphoplegende uit Rotterdam, op 53-jarige leeftijd is overleden. Hij was beroemd om zijn gekke lines en hij was de eerste Nederlandse rapper die de hitlijsten van de Top 40 bereikte. Laten wij daarom deze legende eren door een paar van zijn beste lines van zijn hits te noemen.
Dennis Bouman, oftewel Def Rhymz, heeft door de jaren heen flink wat billen laten shaken, harten veroverd en een blijvende indruk achtergelaten in de Nederlandse muziekindustrie. Zijn teksten waren vaak vol humor, seksueel getint en lekker melig.

Def Rhymz

De populaire rappers scoorden in de zero's nummer 1-hits met Doekoe en Schudden . 100% zeker dat jij losging op het nummer Schudden in de club. Maar heb je wel eens opgelet toen je meezong welke lines hij nog meer dropte tijdens zijn nummer? Hier zijn er een paar voor je op een rij.

Schudden

Wanneer je Zak, zak, zak, zak, maar lekker door, door, door hoorde, leek het alsof je knieën een eigen wil kregen en gewoon naar de grond zakten. Het was alsof hij met zijn muziek een soort toverspreuk had. Hij had ook teksten zoals: Hey schattebout, kippebout, moerbout . De man is ook gewoon een tekstuele goochelaar.
Ik wil je naaie, naaie, naaie, naaie huis brengen ,uuh jaa normaal zou je denken welke creep zou dit in anno 2024 nog zeggen?
Lekkere Bobbejaanland. Inmiddels is Bobbejaanland wegens veiligheidsredenen gesloten, waarschijnlijk heeft toch iedereen de billen te hard laten schudden.

Doekoe

Eentje die jij gegarandeerd kent is het nummer Doekoe. Iedereen houdt van Doekoe
Iedereen houdt van geld
. Dit nummer moet wel een geldmachine voor Def Rhymz zijn geweest. In 1999 ging hij als een raket met deze hit. Het nummer bleef maar liefst 19 weken in de Top 100 en kwam op de tweede plek terecht.
Boom surprise wie is d`r op de buis man
Het is Def Rhymz en geen henny huisman:
we gaan Def Rhymz zeker op onze buis missen.
Iedereen zegt hotel, motel, holiday inn. Holiday inn zou wel de Van der valk zijn van 2001, maar dan zonder de lachgastanks.
Lekker lekker lekker lekker lekker
ik laat je rrr net als woody woodpacker
ja je weet wel die Disney cartoon die heeeel snel hout weet te bewerken.
Schat, ik sta nu voor jouw villa
Met een jehova getuigen voor je deur
Dan gaan we naar de bioscoop
en gezellig lopen in de Kralingse
bos. Klinkt als een perfecte date toch?
Leontien die wil mij zien, die heeft een trien, een zachte kont
En ik hoop echt wel dat Marco Borsato erachter komt.
Uuh did didn’t age wel.

Roddelen

Nu als laatste gooide hij soms random teksten in een nummer en noemde hij het Roddelen in zijn album de Allergoeiste . Dit nummer van een minuutje gaat zo:
Nu ga ik roddelen (over wie?)
Over de blanken (booee!)
Blanken mensen houden van denken en willen alles weten
Houden van bier (burp!) en feesten de meeste kunnen niet dansen
Vraag het maar aan m'n oom en tante
Susan (waarom) is getrouwd met een blanke man
Nu eet ze spruitjes en aardappelen
Geef mij maar lekker rijst met bruine bonen (mmm)(uhum)
Je moet geen ruzie met zoeken (waarom dan niet?)
Want de blanke mensen schoppen met hun voeten
Ze houden niet van douchen, spelen vaak de baas
Maar toch ben ik getrouwd met een jong belegen kaas
Lekker puh puh lekker lekker puh
Een album is er daarna nooit meer van gekomen, maar hij heeft wel nog meerdere singles uitgebracht, zoals 'Bumperkleven' en 'MAKE UP'. Zijn nummers blijven hard door de speakers knallen en we zullen hem zeker niet vergeten.
Delen met
Ook interessant