Adidas, Ronnie Fieg en Clarks komen met een stijlvolle take op de klassieke Samba

mrt 21 2023, 12:00 Entertainment
adidas x ronnie fieg samba sneakers 1 2048x1070 1
De Adidas Samba schoenen zijn hipper dan ooit. Deze echte klassieker onder de sneakers maakt momenteel een keiharde comeback en dat vraagt dus ook om een nieuw modelletje. En dus sloegen onze oosterburen de handen in een met streetwear legende Ronnie Fieg en schoenenmerk Clarks Originals. Lekker dan. Kunnen we wéér naar de winkel gaan sprinten om er als eerste bij te zijn.
Adidas vindt het sowieso lekker om anderen bij hun collecties te betrekken. Eerder kwam ook al hun tweede drop met Gucci .

Adidas Samba

De Samba is een echte opa onder de sneakers. De eerste patta’s uit deze series stammen al uit 1949. Ze werden ontworpen door niemand minder dan oprichter Adi Dassler. Adi bedacht ze voor voetballers zodat zij konden trainen op harde, ijzige ondergronden. De naam kreeg de schoen pas een jaar na zijn entree, toen het WK-voetbal in Brazilië werd gehouden. Dan kun je natuurlijk niet om Samba heen.

Adi x Ronnie x Clarks

Inmiddels zijn we bijna 75 jaar verder en de Samba is weer helemaal populair. Niet alleen op pleintjes. Juist onder de echte fashionista’s is het een must-have. En dus besloot Adidas om hem ook een stijlvolle makeover te geven. Daarvoor riepen ze de hulp in van Ronnie en Clarks en dat blijkt een briljante match. De schoenen zien er nog steeds uit als de klassieke Samba hoor, geen zorgen. Maar nu wel mét de iconische zool van Clarks. Verder hebben ze een stoffige look waarmee hun rijke geschiedenis samen lijkt te komen in één model. En het matcht fantastisch bij mensen met een vintage-stylo. Ook wel lekker.
Er komen kleurstellingen: een off-white met groen paar, een beige paar en een groen met witte versie. Je hebt niet heel lang meer om te bepalen welke het gaan worden want op 24 maart komen ze uit. Dan maar allemaal doen?
Delen met
Ook interessant