Adidas x Gucci droppen een dikke lente- en zomercollectie voor 2023

Adidas en Gucci slaan de handen opnieuw ineen. Na hun eerdere succesvolle samenwerking, droppen ze hun nieuwe lente- en zomercollectie voor 2023. Voor deze hernieuwde samenwerking hebben beide merken niet alleen kleurrijke festival- en vakantielooks gecreëerd, maar ook stijlvolle accessoires voor het dagelijks leven.

Eigenlijk is er, wellicht buiten het prijskaartje om, dus geen excuus meer om niet iets uit deze collectie te dragen. Er is voor elke gelegenheid wel iets.

Eerdere samenwerking

Eind 2022 was de eerste Adidas x Gucci collab. Een Italiaans modehuis en Duits sportbedrijf, een samenwerking die je in eerste instantie niet gelijk zou verwachten. Toch bleek de combi van sportieve silhouetten met Italiaanse klasse een groot succes. De eerste samenwerking had een jaren ’80-look. En als we de beelden van de nieuwe collectie mogen geloven, is dat goed bevallen. Ook deze nieuwe collectie brengt je meteen helemaal terug naar de eighties.

Items

Aan accessoires geen gebrek. Adi en Gucci komen met bucket hats, handtassen met patronen en hoge baseballpetten. Er komen elf nieuwe schoenen tevoorschijn in deze samenwerking. Zo keert de Adidas Gazelle terug in vier nieuwe stijlen, waaronder in grijze, zwarte, blauwe en groene kleurstellingen. Die zijn allemaal voorzien van het kenmerkende monogrampatroon van Gucci. De collectie wordt afgerond met drie slippers die verkrijgbaar zijn in het zwart/wit, bruin en doorschijnend. En uiteraard kan de reeks grafische Adidas x Gucci T-shirts niet ontbreken.

Branding

De focus ligt opnieuw op de bekende logo’s van beide merken. Vooral het logo van Adidas Originals springt meteen in het oog op velours trainingspakken, bucket hats, petten en grafische T-shirts. Sommige stukken zijn ook voorzien van de Gucci-letters. Kledingstukken zoals rokken, korte broeken of trainingsjacks worden ook bedrukt met het herhalende Gucci-monogram, waarin ook het Adidas-logo is verwerkt.

De Adidas x Gucci collab heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de collectie ergens in 2023 verwachten.

Reageer op artikel:
Adidas x Gucci droppen een dikke lente- en zomercollectie voor 2023
Sluiten