5 Duitse snacks die je moet proberen tijdens het EK

jun 15 , 20:58 Entertainment
666c10f33a974
Morgen speelt Nederland zijn eerste wedstrijd van dit EK tegen Polen. Wij hebben onze oranje outfit natuurlijk alvast klaarliggen en kunnen niet meer wachten. Echt zo’n gevoel alsof je morgen jarig bent. Om dit EK-toernooi in Duitsland af te trappen, hebben wij vijf iconische Duitse snacks voor je op een rij gezet die jij moét proeven tijdens dat je dagenlang voor de buis zit!
Waarschijnlijk heb jij heel de supermarkt al leeggehaald en liggen alle koelkasten vol met bier, oranje tompoezen en snacks. Als je dat nog niet hebt gedaan, dan is het ook wel eens een idee om Duitse snacks in huis te halen. Want ja, het EK is wel naar Duitsland gegaan, maar Duitsland kunnen we gewoon een beetje naar Nederland halen.

Pretzels

Weet je wel, die broodjes in de vorm van een knoop? Het zijn natuurlijk pretzels. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten. Maar dat ze lekker zijn, is één ding wat zeker is. Het is misschien valsspelen, maar een tip van ons, zijn die salted caramel mini pretzels! Daar krijg je spontaan zin van in het EK, toch?

Flammkuchen

Flammkuchen, hadden we hier in Nederland maar zoiets fantastisch uitgevonden. Spekjes, Crème fraîche, kaas en rode ui, op van dat heerlijke krokante deeg. Beginnen jullie ook al te watertanden? Waar het op neerkomt, is dat dit de perfecte snack is om tijdens het EK rond een uurtje of 17:00 te eten.

Kartoffelpuffer

Je moet ervan houden, maar gelukkig doen wij dat. Kartoffelpuffers zijn van die heerlijke aardappelpannenkoekjes. Als jij nou een echte keukenprins bent en heel je vriendengroep wil verrassen tijdens Nederland aanmoedigen tijdens het EK, dan moet je Kartoffelpuffer maken! Binnen 25 minuten op tafel en het recept vind je hier.

Weizen

Jullie waren zeker bijna bang dat we het belangrijkste van allemaal gingen vergeten? Tuurlijk niet! Bier hier en heel snel! Zo’n groot glas gevuld met Weizen. Eerlijk is eerlijk, als je dat drinkt krijg je het gevoel alsof er een engeltje op je tong piest. Als je een echte liefhebber bent van het Duitse tarwebier, dan weet je wel dat er aroma’s van kruidnagel en banaan te proeven zijn. Wist je dit nog niet? Meet redenen om er morgen een te drinken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland.

Hitschler

Naast als dat hartige, willen we natuurlijk ook gewoon snoepen van de zenuwen. Geen zorgen, want daar hebben we dan de Hitschler snoepjes. Dit zijn een van de meest geliefde snoepjes in ons buurland. Het merk heeft van alles en nog wat. Van zure snoepjes tot zoete gums. Snoepen maar!
Delen met
Ook interessant