10 random feitjes over... Pretty Woman Julia Roberts

jan 10 2021, 14:00 Entertainment
julia roberts
We kennen haar allemaal van de film uit de jaren '90. En och wat doet ze de naam Pretty Woman eer aan. De Amerikaanse schone heeft inmiddels alweer 53 kaarsjes mogen uitblazen, maar aan schoonheid geen gebrek. Dat mensen haar graag op het witte doek zien, is af te lezen aan de winst die zij oplevert in de films waarin ze speelt. De films van Julia Roberts hebben namelijk gezamenlijk zo 2,8 miljard dollar opgeleverd. Maar wisten jullie deze feitjes ook over de actrice?

#1 Goeie cocktail

Sommige mensen hebben goede genen en zien er daarom wat appetijtelijker uit dan andere. Dit kan bijvoorbeeld komen door een goeie mix van nationaliteiten. Nou, dan spant Julia Roberts wel de kroon met landen van herkomst. Ze heeft alle goede genen uit: Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Duitsland en Zweden.

#2 Prachtplaatje

We benoemen het al een aantal keer hierboven, maar Julia Roberts is een prachtvrouw. Dat vinden ze bij People Magazine ook. Daar is ze tot vijf keer toe uitgeroepen tot meest mooie vrouw in de wereld. Dat is een record, dus dat zegt voor ons wel voldoende.

#3 Best betaalde actrice

Behalve dat haar films veel geld opleverden, was het ook heel duur om Julia in te huren. Haar salaris voor de knaller Pretty Woman bedroeg nog 'maar' 300.000 dollar, maar in 2003 sleepte ze al 25 miljoen dollar binnen voor haar rol in Mona Lisa Smile . Ander leuk feitje: ze was de eerste actrice die de 20 miljoen dollar salaris doorbrak voor haar rol in Erin Brockovich in 2000.

#4 Datende collega's

Als je veel op de set bent, komt je bijna alleen maar mannen tegen die collega's zijn. Zo heeft ze ook een flink arsenaal aan acteurs gedatet. Onder andere grote namen zoals Liam Neeson, Kiefer Sutherland en Matthew Perry, waarmee ze nog een klein rolletje mee speelde in de hitserie Friends .

#5 Improvisatie

De welbekende kettingscene in Pretty Woman was helemaal niet gepland. Julia Roberts voelde zich tijdens het opnemen niet zo lekker. Daarom besloot haar tegenspeler, Richard Gere, haar aan het lachen te maken. Haar reactie daarop was zo perfect en oprecht, dat ze besloten het in de film te laten.

#6 Hindoeïsme

In 2010 onthulde Roberts in een interview dat zij gelooft in het Hindoeïsme en dit ook beoefent. Ze zei dat ze een toegewijde is van de goeroe Neem Karoli Baba.

#7 Nagelbijter

We hebben allemaal zo onze trekjes gehad als kind. Van neuspeuteren tot nagelbijten. Julia had ook een trekje wat met nagelbijten te maken heeft. Maar toch net even anders. Ze beet namelijk niet de nagels van haar hand, maar van haar voet. Goor! Ze zei in een interview dat ze dat deed omdat ze erg lenig is. Nou Julia, dat kan je ook anders toepassen!

#8 Bijzondere eer

Je hoort het wel veel dat grote bekendheden eigen straatnamen en dergelijke zaken hebben, maar Julia heeft er wel een hele bijzondere eer op nagehouden. In 2004 werd er in Bulgarije een 9.000 jaar oude vrouwelijk skelet opgegraven. Dat skelet werd Julia Roberts genoemd, omdat het zulke perfecte tanden had.

#9 Make-up aanbrengen

Zelfs de mooiste vrouw op aarde draagt make-up. Maar hoe Julia dat aanbrengt bij haarzelf voordat ze naar de filmset gaat is wel heel bijzonder. Dit doet ze namelijk wanneer ze op haar rug ligt. Naar eigen zeggen doet ze dit omdat het haar een relaxte uitstraling geeft. Juist...

#10 Wel of niet Julia

Kennen jullie de filmposter van Pretty Woman nog? Daar zie je Julia die uitdagend de stropdas van Richard vast heeft. Alleen wat opvallend is, is dat het wel het hoofd van Julia Roberts is, maar niet haar lichaam. Ze hebben het lichaam van een model gebruikt. Te bizar voor woorden natuurlijk. Zouden de producers in deze tijd niet meer mee wegkomen.
Vorige edities gemist? Bekijk hier: 10 random feitjes over…
Delen met
Ook interessant