10 random feitjes over… de knotsgekke ‘Iron’ Mike Tyson

De man met een tattoo op zijn gezicht: bokslegende Mike Tyson. De knotsgekke vechtsporter gaat aan het eind van deze maand zijn rentree maken in de ring. Er komen nog altijd rare anekdotes bij de knock-out kampioen vandaan. Wist jij deze dingen al over de man die 44 van zijn 50 partijen won door een knock-out?

#1 Boefje

Dat onze Mike Tyson geen braverik is, hadden we kunnen verwachten. Maar zijn jeugdstrafblad spant toch wel echt de kroon. Kleine Mike werd vaak gepest omdat hij zo klein was. Om zijn pestkoppen tegen te gaan werd hij een straatvechtertje. Dat resulteerde in een behoorlijk aantal arrestaties. Al op zijn dertiende leeftijd was Tyson 38 keer aangehouden door de politie.

#2 Inspiratiebron

Het zal je vast niet verrassen, maar de grootste inspiratiebron voor Mike was een andere bokslegende. Namelijk Muhammed Ali. Die heeft Tyson persoonlijk overgehaald om te gaan vechten, toen hij op bezoek was in een gevangenis waar Mike op dat moment zat.

#3 Kneiterhard debuut

In 1985 was de eerste wedstrijd van Mike Tyson. Eentje waarin hij historie heeft geschreven. Hij nam het op tegen Hector Mercedes, die uiteindelijk geen tegenstander bleek te zijn. In de eerste ronde wist Iron Mike al een vernietigende klap uit te delen waardoor Hector knock-out naar de grond ging. Hier hield de Amerikaan zijn bijnaam aan over.

#4 Geen seks voor de wedstrijd

Een bekend fenomeen in de sportwereld. Seks voor de wedstrijd zouden je prestaties ten nadele kunnen beïnvloeden. Dit nam Mike Tyson wel erg serieus. Hij had namelijk vijf jaar lang géén seks. Hij dacht namelijk dat hij daar een softie van zou worden. Juist…

#5 Tortelduifje Tyson

Mike is helemaal loco, knettergek. En wat voor huisdier hoort daarbij? Een tijger? Een leeuw? Misschien wel een grizzlybeer? Nee hoor, voor Mikey was dit gewoon een duif. Hij is stapelgek op de dieren. Hij heeft er zelfs een programma over gepresenteerd op Animal Planet. De geboorte van zijn bokscarriere vloeit hier ook uit voort. Hij had al duiven sinds hij klein was. Een inbreker wilde deze stelen, maar Tyson had hem betrapt. De inbreker had al een duif in zijn handen, trok de kop van het lijfje en gooide het bloederige restant naar de 10-jarige Mike Tyson. Hij werd zo kwaad, dat hij de inbreker knock-out sloeg.

#6 Ontrouwe vrouw

Iron Mike is niet echt een heiligboontje geweest in zijn leven. Zijn ex-vrouw Robin Givens kon er ook wat van. Het stel lag al in een scheiding, maar ging regelmatig bij elkaar langs voor het betere duw en trek werk. Op een avond kwam Tyson onaangekondigd langs en daar lag zijn vrouw, in bed met een ander. Alleen niet zomaar een ander, nee, acteur Brad Pitt! Wat moet hij doodsangsten hebben uitgestaan…

#7 Kingkong

Op een heerlijke zomerdag besloot Mike met zijn vrouw naar de dierentuin te gaan, na sluitingstijd. Nadat hij een medewerker een aanzienlijk geldbedrag had gegeven voor een privétour, kwam hij aan bij de gorilla’s. Hij zag dat één gorilla de andere aan het pesten was en wilde ingrijpen. Hij bood de verzorger tienduizend dollar om het hek open te doen. Hij wilde vechten met de gorilla. De verzorgde weigerde. Maar we weten vrijwel zeker dat Mike Tyson dit gewonnen had. Misschien had die zelfs een stukje oor afgebeten.

#8 Die is nep, pik

Als topsporter moet je vaak drugstesten doen door middel van je urine inleveren. Natuurlijk was Mike niet heel braafjes en genoot zo nu en dan van een wietje of iets sterkers. Om onder boetes en schorsingen uit te komen, had hij een mooi trucje. Hij nam een penis prothese en vulde die met urine van andere. Dit konden zijn crewmembers zijn of later zelfs van zijn baby. Nooit de urine van zijn vrouw. Hij was namelijk bang dat er toen als resultaat ‘zwanger’ uit was gekomen, zoals bij een aantal andere sporters.

#9 Zanglessen

Nadat hij al even was verschenen in The Hangover omdat hij een groot fan is van de regisseur, kwam hij in het tweede deel weer tevoorschijn. In  The Hangover II krijgt Stu in Bangkok een gezichtstatoeage die griezelig veel lijkt op die van Tyson. En Tyson zelf verschijnt in de film als zanger voor One Night in Bangkok. Blijkbaar heeft de bokser zelfs zanglessen genomen om zich voor te bereiden op de cameo!

#1o Teleurstelling

In een interview heeft Mike Tyson gezegd dat die één ding echt heel jammer vind. Dat is niet zijn geldverlies, drugsgebruik of hoe hij zijn carrière eindigde. Nee, hij vind het heel jammer dat hij nooit iemand zo hard heeft geslagen in een wedstrijd dat diegene eraan overleden is.

Vorige edities gemist? Bekijk hier:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8

 

Reageer op artikel:
10 random feitjes over… de knotsgekke ‘Iron’ Mike Tyson
Sluiten