Dit zijn de 3 grootste voordelen van een elektrische fiets

redactie 25 Jun 2019 Entertainment

Anno 2019 is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Tijdens de opmars van de aangedreven tweewielers waren we nog kritisch: ‘Da’s toch voor oma’s, joh’. Nu zijn we wel gaan inzien dat ze stiekem toch wel handig zijn. We leggen je precies uit waarom.

Geweldig in de stad

Altijd maar weer die scooter aanjakkeren of een parkeerplekje voor de auto zoeken. Het kost je vaak meer tijd dan je zou willen. Met een elektrische fiets heb je daar gelukkig helemaal geen last van. Je haalt ‘m van de oplader en sjeest met gemak naar de supermarkt, het terras of waar je ook maar naartoe wil.  Geen gezeur met parkeerplekken, geen warme helm en geen parkeerkosten. Da’s toch een geweldige uitkomst. Met een elektrische fiets ben jij de baas in de stad.

Geen bezwete rug

Je kent het wel. Nog een paar minuten op de klok en je MOET op tijd komen op je werk. Je springt op het zadel en trapt voor je leven. Je haalt het nét, maar dan moet het feest nog beginnen. De zweetdruppels gutsen over je rug en je hebt geen schone kleding mee. Heb je een lunchdate met je knappe collega op de planning staan… Daar sta je dan met je goeie gedrag. Met een elektrische fiets heb je dit probleem niet. Zet ‘m op maximale ondersteuning en jaag door het verkeer heen. Je hebt zelfs nog tijd voor een kopje koffie en daarnaast een heerlijk fris kloffie. Beter kan niet.

Lange touren

Ben je toevallig een fietsfanaat, maar heb je niet de benen van Lance Armstrong? Met een simpele tweewieler kom je niet veel verder dan je eigen dorpje. Daar slaat de kramp al toe en moet je per ambulance weer teruggebracht worden naar huis om vervolgens drie dagen plat te liggen en bij te komen. Geen stress, makker. Met een elektrische fiets maak jij de tochten die je wil. Er bestaan tegenwoordig zelfs elektrische mountainbikes, dus als je een beetje offroad wil biken dan kan dat ook nog.

Elektrische fiets
Reageer op artikel:
Dit zijn de 3 grootste voordelen van een elektrische fiets
Sluiten