De nieuwe elektrische fiets van SUPER73 trotseert The Wall of Death

dec 26 2022, 18:00 Entertainment
schermafbeelding 2022 12 23 143014
Laatst lanceerde SUPER73 de C1X . Daarmee waren ze het eerste fietsmerk dat de stap durfde te nemen naar een elektrische motorfiets. Nu hebben ze weer iets unieks voor elkaar. Super73 heeft een fiets ontworpen die de iconische ‘Wall of Death’ heeft getrotseerd. The Wall of Death is een eeuwenoude circusstunt die vroeger werd gedaan met een fiets, maar tegenwoordig dus ook met motoren, elektrische fietsen en soms wel eens een speciale auto.
De motor-stunter Marvellous Marv zal op deze speciaal ontworpen fiets The Wall gaan aanvallen. Door de loeizware fiets op snelheid rondjes te laten rijden tegen en steile wand, verslaan ze de zwaartekracht. Bij een te lage snelheid val je te pletter en bij een te hoge snelheid verlies je de controle. De stunt wordt bekeken door het publiek dat van bovenaf ademloos kan toekijken.

SUPER73

SUPER73 heeft voor deze unieke stunt besloten om een ​​elektrische fiets te maken die in alle opzichten op maat gemaakt is voor een rit op The Wall of Death. De spaken zijn strakker gemonteerd, het zadel bevat antislipmateriaal en de fiets is voorzien van een pedaal waarmee zo snel mogelijk een topsnelheid wordt bereikt. Het lijkt een koud kunstje, maar zo makkelijk is het nog niet. Wil je zien of het Marvellous Marv is gelukt? Check dan de video hieronder effe.
Delen met
Ook interessant