Zo lang duurt de perfecte sekspartij volgens onderzoek

redactie 1 Sep 2019 Entertainment

Ooit het ‘verwijt’ gehad dat je te snel klaarkwam? Vast wel. Het verwijt blijkt ook best terecht te zijn, want onderzoek van de Amerikaanse Pennsylvania State University beweert dat er een link is tussen de duur en de kwaliteit van een flink potje rampetampen. Een te korte seksbeurt maakt weinig kans om als ‘goede’ sex omschreven te worden. En dat geldt trouwens ook voor een té lange beurt. Tijd voor opheldering!

De aanleiding van het onderzoek was om mythes de wereld uit te helpen en dat is natuurlijk altijd fijn. De bedoeling is om mannen en vrouwen een realistisch beeld te geven van hoelang seks echt duurt om teleurstellingen te voorkomen. “Helaas kent de populaire cultuur van vandaag koppige stereotiepen over sex. Heel wat mannen en vrouwen geloven blijkbaar in de fantasiewereld van grote penissen, staalharde erecties en seks die een hele nacht duurt,” aldus onderzoekers Eric Corty en Jenay Guardiani.

Perfecte tijd

Een tot twee minuten blijkt te kort te zijn om van goede seks te kunnen spreken. Vanaf drie tot zeven minuten zit je aan een gemiddelde wip. En alles vanaf tien minuten tot een half uur is te lang. En dit zou volgens de onderzoekers alleen maar leiden tot teleurtelling en ontevredenheid.

Maar hoelang duurt dan de ideale sekspartij vraag je jezelf misschien af? Volgens het onderzoek duurt de ideale beurt zeven tot dertien minuten. En o ja, hier zijn voorspel en andere handelingen achteraf niet in meegerekend. Dus houd die stopwatch er maar bij boys.

Reageer op artikel:
Zo lang duurt de perfecte sekspartij volgens onderzoek
Sluiten