Ford eert filmjubileum met de gruwelijke Ford Mustang Bullitt

Redactie 22 jan 2018 Machines

Dit jaar precies vijftig jaar geleden verscheen de film ‘Bullitt’ van Steve McQueen op het witte doek en dat is de heren van Ford niet ontgaan. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag brengt de Amerikaanse autobouwer een ode aan de automobiele hoofdrolspeler uit de filmklassieker door de meest recente Mustang om te toveren tot een gruwelijke hedendaagse variant van een van s ‘werelds meest iconische auto’s die het witte doek ooit heeft mogen strelen. En die laten we maar al te graag even aan je zien.

De nieuwe Bullitt is gebaseerd op het 2019 model van de Mustang GT. Onder de motorkap vind je een 5,0-liter V8-motor met 481 pk en 570 Nm trekkracht. Dat zijn zo’n vijftien paarden meer dan de normale Mustang GT. Kosten noch moeite zijn dan ook gespaard gebleven voor deze nieuwe variant: standaard wordt ‘ie namelijk voorzien van een Premium en Performance Package. Een Open Air Induction System, sportuitlaatsysteem en spruitstuk van de Shelby GT350 maken de extra pk’s mogelijk.

Al deze pk’s kunnen je met een beetje scherp schakelen tot een topsnelheid van 261 km/u brengen. De schakelbak bedien je met een pook die is voorzien van een witte ronde pookknop, die je ook terugziet in het origineel. De Ford Mustang Bullitt arriveert komende zomer op de markt. Opletten geblazen.

Foto’s: Ford

Reageer op artikel:
Ford eert filmjubileum met de gruwelijke Ford Mustang Bullitt
Sluiten