Nieuwe Ford Mustang GT500 moet 750 pk krijgen

Redactie 3 jan 2018 Machines

Ford is druk bezig met het produceren van een nieuwe Mustang GT500, die ergens dit jaar moet uitkomen. Traditiegetrouw is dit de allerdikste versie van het model. Als we de geruchten moeten geloven, dan moet dit paradepaardje 750 pk gaan krijgen!

Dat zijn cijfers waar we gelukkig van worden. Helemaal als je bedenkt dat dit uit een ouderwets dikke V8 wordt gepompt. De topsnelheid zou dan ook op een niet misselijke 322 km/u moeten komen liggen. Vanwege die exorbitante topsnelheid zal Ford er koolstof-keramische remschijven onder gaan monteren. Nieuwe feature zal een lanceer-modus zijn, waarbij de bestuurders zichzelf richting illegale snelheden kunnen katapulteren.

Daarnaast komt er ook zoiets als een drag strip-stand. Speciaal voor de Amerikanen, waar ze dol zijn op de quater mile drag sprint, omgerekend zo’n 400 meter. De V8 zal worden geleverd in combinatie met een tientrapsautomaat, dus 10 versnellingen.

Op dit moment kun je de Mustang kopen in twee smaken: de 2.3 EcoBoost turbo (de motor uit de Ford Focus RS) of de V8. Verschil in prijs is aanzienlijk, want waar de EcoBoost er is vanaf een kleine 60k, daar begint de prijs van de V8 pas bij 112.000 euro. Voor de GT500 kun je er rustig nog een paar tientallen duizenden euro’s bij optellen.

Op de looks zullen we nog even moeten wachten, want Ford moet de beelden van de Ford Mustang GT500 nog op het web slingeren. Maar hier hoef je niet over in te zitten. Dit wordt de dikste, snelste en meest uitgeklede versie van de überhaupt al brute Mustang. De eerste signalen zijn in elk geval rooskleurig.

Tot de Ford Mustang GT500 wordt onthuld kun je terecht bij Hennessey in de vorm van deze gruwelijke Ford Mustang

Reageer op artikel:
Nieuwe Ford Mustang GT500 moet 750 pk krijgen
Sluiten