Christopher Nolan Oppenheimer verbreekt records (maar moet nog flink aan de bak)

De strijd tussen Oppenheimer en Barbie duurt maar voort. Wij mannen zijn natuurlijk team Oppenheimer, maar we lijken toch echt aan het kortste eind te gaan trekken. Barbie draait als een tierelier en de film heeft wereldwijd al meer dan een miljard dollar opgeleverd. Wij vroegen ons af wat de best bezochte bioscoopfilms aller tijden zijn. We hebben het uitgezocht en voor je op een rijtje gezet.

Christopher Nolan

Ondanks het feit dat Barbie de strijd lijkt te gaan winnen van Oppenheimer, doet de film met Cillian Murphy in de hoofdrol het lang niet slecht. Sterker nog, Christopher Nolan heeft in Nederland z’n eigen record verbroken. Oppenheimer is de best bezochte film van de regisseur ooit in ons kleine kikkerlandje. Jup, beter dan onder andere The Dark Night, Inception en Interstellar. Die kan je in ieder geval in je zak steken, Chris. Oppenheimer en Barbie moeten nog wel effe iets beter hun best doen om in de top-5 best bezochte bioscoopfilms aller tijden te komen. Hier komt de top-5!

5. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens

We moesten er ongeveer tien jaar op wachten, maar toen was daar in 2015 ineens het zevende deel van Star Wars. We twijfelden geen moment en trokken massaal naar de dichtstbijzijnde bioscoopzaal om Star Wars: Episode VII: The Force Awakens te aanschouwen. Best logisch dat deze kaskraker de top-5 haalt.

4. Titanic

Titanic is een geweldige klassieker en tevens de oudste film uit de top-5. Titanic betekende de absolute doorbraak van Leonardo DiCaprio, nog altijd een van onze favoriete acteurs aller tijden. We genoten overigens ook met volle teugen van de acteerskills van Kate Winslet als Rose. Tikkie melodramatisch, maar Titanic is een steengoede film.

3. Avatar: The Way of Water

Van de oudste film in deze lijst gaan we gelijk door naar de allernieuwste. Avatar: The Way of Water ging eind vorig jaar in première, en het was een absolute voltreffer. Vol enthousiasme en spanning bekeken we hoe die blauwe wezens hun weg moesten vinden in de wateren van Pandora. Het resultaat is een mooie derde plek in deze lijst.

2. Avengers: Endgame

Je dacht toch niet echt dat er geen een Marvel-film in deze lijst zou staan? Avengers: Endgame was de fascinerende climax van de eerste 22 Marvel-films. De film kende zulke enerverende momenten dat bioscoopgangers bij tijd en wijle letterlijk op hun stoel stonden vol enthousiasme en ongeloof. Avengers: Endgame gaat er dan ook vandoor met het zilver.

1. Avatar

Het goud gaat vandaag naar Avatar! Avatar was in veel opzichten een vooruitstrevende en baanbrekende film. Zo was het was voor veel bioscopen de eerste 3D-film die ze toonden op het witte doek. Avatar leverde in 2009 een duizelingwekkend bedrag van bijna drie miljard dollar op. Dat zijn nog eens cijfers waar je trots op mag zijn.

Reageer op artikel:
Christopher Nolan Oppenheimer verbreekt records (maar moet nog flink aan de bak)
Sluiten