Is de broer van Oppenheimer-regisseur Christopher Nolan een huurmoordenaar?

De hele wereld lijkt in de ban van Oppenheimer. Vandaag gaat de film in première en alle kritieken van mensen die de film alvast mochten kijken, zijn duidelijk: een absoluut meesterwerk. Dat is ook niet gek. Vrijwel alle films van regisseur Christopher Nolan zijn museumstukjes van een films. In Amerika zijn ze echter in de ban van de broer van Christopher. Hij zou een huurmoordenaar zijn.

Nolan een moordenaar?

Christopher groeide op met twee broers. De ene, Jonathan, is ook een voortreffelijke filmmaker. Matthew, de oudste, was tot nu toe niet bekend. Maar nu ligt er plots een serieuze aanklacht tegen de oudste Nolan. Hij zou een hitman zijn. Een huurmoordenaar, dus. Hij zou betrokken zijn bij de dood van de 63-jarige bankier Robert Cohen in 2005.

nolan
Matthew Nolan / Foto: Interpol

Begin deze eeuw werd Cohen gekidnapt in Costa Rica. Later werd zijn lichaam teruggevonden. Hij was heftig gemarteld en daarna vermoord. Nu verschijnt het nieuws dat Matthew deze gruweldaad wel eens voor zijn rekening zou kunnen hebben genomen. Hij zat destijds al vast, maar Amerika weigerde hem uit te leveren en liet hem in 2010 weer vrij. Nu is Nolan nog steeds op vrije voeten.

En het wordt nog leuker. Cohen werkte voor miljonair Robert Breska. Toen er veel geld verdween, beschuldigde Breska Cohen. Na een hoop gedoe werd Cohen geïntroduceerd aan ene Matthew McCall Oppenheimer (Matthew Nolan). Later werden de twee nog gezien in Costa Rica, vlak voor de dood van Cohen. Nu releaset zijn jongere broer dus een film over natuurkundige J. Robert Oppenheimer. Wel heel toevallig, nietwaar?

Reageer op artikel:
Is de broer van Oppenheimer-regisseur Christopher Nolan een huurmoordenaar?
Sluiten