Broer van Pablo Escobar waarschuwt Netflix na moord op locatiescout

Redactie 20 Sep 2017 Entertainment

Het maken van een serie gaat niet over rozen, zo bleek afgelopen week al toen een locatiescout van Narcos tijdens zijn werkzaamheden werd vermoord in zijn auto in Mexico. In navolging van dat drama heeft de broer van Pablo Escobar, Roberto de Jesus Escobar Gaviria, nog een extra waarschuwingsschot afgelost richting de streamingsdienst.

Tegen The Hollywood Reporter zei de broer van: “Ik wil niet dat Netflix of enige andere filmmaatschappij opnamen maakt in Medellin of Colombia met betrekking tot mij of mijn broer Pablo zonder toestemming van Escobar Inc.”

Escobar Inc. is het bedrijf dat de 71-jarige Roberto drie jaar geleden oprichtte en de rechten heeft op het verhaal van Pablo Escobar en zijn eigen leven. Hij vindt het dan ook niet zo tof dat Netflix zomaar aan die rechten voorbij is gegaan en Narcos heeft gemaakt. Daarom eist hij een schadevergoeding van 1 miljard dollar. “If we don’t receive it, we will close their little show”, aldus Roberto.

Vorige week werd bekend dat Carlos Muñoz Portal lichaam was gevonden in zijn auto vlakbij San Bartolo Actopan, een plek in Centraal-Mexico die bekend staat om zijn hoge moordcijfer. Naast Narcos werkte hij als scout voor films als Spectre, Sicario en Fast & Furious.

Roberto was in de hoogtijdagen van Pablo de hoofdaccountant van het cocaïnerijk van zijn beruchte broeder. Volgens hem moet Netflix in het vervolg zijn personeel gaan beschermen tegen de gevaren die in de Latijns-Amerikaanse landen op de loer liggen. “Het is gevaarlijk. Zeker zonder onze toestemming. Dit is mijn land.” Netflix is gewaarschuwd.

Reageer op artikel:
Broer van Pablo Escobar waarschuwt Netflix na moord op locatiescout
Sluiten