Brabus voert de G500 van Mercedes-Benz op tot een idioot beest

Redactie 9 mrt 2017 Machines

Het tuningbedrijf Brabus kennen we vooral vanwege hun wansmaak en het oppompen van motoren tot duizelingwekkende hoogtes. Oliebaronnen, voetballers en sjeiks zijn meestal dol op hun creaties, dat zeg al waarschijnlijk al voldoende.

De laatste jaren zien we dat Brabus zich wel iets meer afzijdig probeert te houden van de totale waanzin en auto’s maakt waarin je nog daadwerkelijk kan rijden zonder dat je blijvend letsel oploopt. De G500 4x4² van Mercedes is hun volgende project. De zwaarste versie van dit model had al ruim 400 pk, maar daar kan natuurlijk altijd wat bij als het aan Brabus ligt en daarom tilden ze het vermogen op naar een stuiterende 542 paardenkrachten!

In deze badkuip op wielen heeft dat tot gevolg dat je in zo’n zes seconden op de 100 km per uur zit. Dat is te vergelijken met een doorgesnoven olifant aan de speed terwijl drie toeristen op zijn ruggetje de richting proberen te bepalen.

Om deze schokkende ervaring comfortabel te maken, is de binnenkant voorzien van kwalitatief de beste materialen, zoals hoogwaardig lederen bekleding. De Brabus Adventure 4x4² moet nog dit jaar in de verkoop gaan, hou voor de zekerheid de website van Brabus in de gaten voor de laatste updates.

 

High Snobiety

Reageer op artikel:
Brabus voert de G500 van Mercedes-Benz op tot een idioot beest
Sluiten