Australische koffiebar serveert dodelijk sterk bakkie pleur

redactie 15 mrt 2019 Entertainment

Voor de extreme coffee-addicts onder ons is er nu het ultieme kopje koffie te koop. De Australische koffiebar Vicious Coffee serveert namelijk een bakkie pleur dat 80 (!!) keer zo sterk is als een normale koffie. Dit is helft van een fatale dosis en komt dan ook met een serieuze gezondheidswaarschuwing.

Volgens de eigenaar van de bar in Adelaide is het de bedoeling dat je deze koffie in etappes opdrinkt en er zo’n 4 uur over doet. Daarna ben je wakker voor minstens 12 tot 18 uur.

De Asskicker

De koffie heeft de toepasselijke naam de asskicker gekregen, Hij wordt gemaakt door 120 milliliter koffie 10 dagen te laten brouwen en daar vier espresso’s en 8 koffie-ijsblokjes aan toe te voegen. Alleen in één ijsblokje zit al meer cafeïne dan twee espresso’s. Bovendien schijnt de koffie ook nog erg lekker te zijn, waardoor je je moet beheersen om het niet te snel te drinken.

Inspiratie

De inspiratie voor deze koffie kwam van een verpleegster die een onverwachtse nachtdienst moest draaien. Ze liep wanhopig de koffiebar binnen van eigenaar Steve Benington en vond in hem haar redder in nood. Hij maakte voor haar het eerste prototype van de asskicker. Het was gelijk een groot succes, misschien wel iets te groot: ze bleef drie dagen wakker. Daarna heeft hij de cafeïne-dosis ietwat verlaagd. De koffie is ook erg populair onder jongeren die het als een uitdaging zien om de koffie op te drinken. De Australische koffiebar geeft dan ook zorgvuldige voorlichting voor het geserveerd wordt.

Esquire

Reageer op artikel:
Australische koffiebar serveert dodelijk sterk bakkie pleur
Sluiten