Schitterend jacht de Adastra komt terug uit de toekomst en staat nu te koop

redactie 26 Jul 2019 Machines

Iedere multimiljonair of miljardair houdt de ontwikkelingen van de Adastra nauwlettend in de gaten. Dit futuristische superjacht gaat bijna in de verkoop en we kunnen uit de gigantische interesse voor dit vaartuig opmaken dat dit het nieuwste hebbedingetje is voor de allerrijksten van de aardbol.

De erkende ontwerper John Shuttleworth is de bedenker van de ruim 40 meter lange Adastra en is in 2012 gebouwd door McConaghy Boats in opdracht van de zeer welgestelde scheepsmagnaat Anto Marden.

FHM-Adastra
M/Y Adastra

Marden heeft de afgelopen jaren zo’n beetje alle wereldzeeën afgevaren en ieder eilandje bezichtigd. Zijn vrouw en hijzelf zijn nu toe aan iets nieuws en hebben daarom besloten de Adastra te verkopen om een zakcentje op te halen voor hun volgende bootje.

Het jacht kenmerkt zich door zijn bijzondere vorm die we gerust prachtig kunnen noemen. Naast de uitstraling zijn deze looks ook nog eens extreem duurzaam en milieuvriendelijk. Zo verbruikt de Adastra bij een snelheid van 10 knopen slechts 16 liter brandstof per uur! Dat is een buitengewone prestatie, die mogelijk gemaakt wordt door het vederlichte koolstofvezel design waardoor de boot een kleine 52 ton weegt en toch een karrevracht aan luxe bevat. De motoren zijn echter niet alleen zuinig, maar kunnen op open zee gerust hun mannetje staan en stuwen het vaartuig met gemak naar snelheden boven de 40 kilometer per uur.

FHM-Adastra
M/Y Adastra

Naast de economisch verantwoorde prestaties bevat dit jacht ook nog allerlei handige snufjes. Het is bijvoorbeeld mogelijk het schip te besturen met een iPad tot op een afstand van 60 meter. Komt altijd van pas wanneer je een drukke haven wilt binnenvaren en de loods met deze hitte niet van het terras te slepen is. Je gooit hem gewoon de tablet aan. Geïnteresseerden kunnen zich vandaag en morgen melden in de haven van Fort Lauderdale om een proefvaart te maken. Voor zo’n $12 miljoen kun jij de Adastra overnemen. Of je moet geluk hebben dat een achteroom een onverwacht grote erfenis voor je heeft laten liggen, of je scoort een paar loten voor de Staatsloterij en je pakt de jackpot. Succes met de financiering.

 

Maxim

Reageer op artikel:
Schitterend jacht de Adastra komt terug uit de toekomst en staat nu te koop
Sluiten