5 essentiële gereedschappen voor elke beginnende doe-het-zelver

Redactie 26 jun 2018 Entertainment

Ben jij het type die liever zelf de kwast in de handen pakt dan een schilder belt? Eerder zelf een uitbouw doet dan een aannemer in de arm nemen? Beter zelf plinten kopen en leggen dan het laten doen door een mannetje? Van zo’n Handige Harry wordt elke vrouw zielsgelukkig. Deze vijf gereedschappen mogen niet ontbreken in jouw assortiment.

1. Schroevendraaier
De enige echte schroevendraaier. Mag niet ontbreken in de schatkist van elk doe-het-zelver. Voor thuis zijn sleufschroevendraaiers in drie maten (klein, medium, groot) en twee kruiskopschroevendraaiers (klein, groot) voldoende. Ook een elektrische schroevendraaier is aan te raden. Ideaal voor doe-het-zelvers: de Bosch IXO accuschroevendraaier is behoorlijk handy en heeft alle denkbare schroefbits. Die tip krijg je gratis van ons.

2. Hamer
De bankhamer met zware kop is de klassieker der klassiekers. Met deze beuker kun je spijker inslaan en is bovendien geschikt voor lichte hakwerkzaamheden. Om dunne stiften in te slaan is een lichtere hamer wel zo handig.

Hammer GIF - Find & Share on GIPHY

3. Knijp- of kniptang
Het gaat niet altijd allemaal even soepel en soms moet je een spijkertje uit de muur trekken of zachte draden afknippen. Daar heb je de knijp- of kniptang voor!

4. 
Schroefsleutel
Deze heeft men meestal maar in enkele maten nodig (in de sleutelwijdte 6 tot 12 millimeter). Beter kun je enkele merksleutels kopen dan een heel gereedschapskistje met goedkope rotzooi.

5. 
Trapladder
Oké, hij hoort officieel niet tot de gereedschappen, maar is haast onmisbaar voor een beetje safety in huis. En jij weet: safety first bij elke doe-het-zelf-klus. Dus niet zo gierig, investeer een paar eurootjes in een stabiele trapladder en ga niet op een stoel met wiebelpoten je leven wagen.

Ladder GIF - Find & Share on GIPHY
Reageer op artikel:
5 essentiële gereedschappen voor elke beginnende doe-het-zelver
Sluiten