Dit zijn de vijf beste whisky’s voor St. Patrick’s Day

Dé feestdag van onze Ierse vriendjes komt er weer aan. Op 17 maart is het St. Patrick’s Day. Tijd om in de Ierse sferen te komen dus. Los van Guinness, rode haren en elfjes kennen we de Ieren natuurlijk ook om hun whisky. Wij zetten de vijf beste Ierse whisky’s voor St. Patrick’s Day even voor je op een rij.

Slane Irish Whiskey

De Ierse whisky’s staan bekend om hun toegankelijkheid. Een goede fles hoeft niet eens heel duur te zijn. Zo ook deze fles van Slane. De smaak van de fascinerende Ierse geschiedenis proef je helemaal terug. De branderij is gelegen in de rustieke natuur nabij Slane Castle, waar ook een van de meest illustere rockfestivals wordt georganiseerd. De geschiedenis van het festival is tal van grote bands rijk, waaronder U2 en de Red Hot Chili Peppers. Kortom: een uitstekende fles om het feest van de Ieren mee te vieren. En je koopt hem al voor iets meer dan €30.

Whisky
Foto: Slane Irish Whisky

Legendary Silkie Dark Silkie Irish Whiskey

De mythe van Silkie is de moeite waard om op te zoeken. Wij geven je even een korte samenvatting. Een Selkie (dat is Nederlands voor Silkie) is een zeehond die op het land kan veranderen in een mens. De meeste verhalen zijn romantische tragedies waarin een mens verliefd wordt op een Selkie in mensengedaante. De Selkies hebben perfecte huwelijken maar wanneer ze hun huid terugvinden, keren ze terug naar de zee en is het contact voorgoed over. Goed. Daar hebben de Ieren dus een whisky aan gewijd. Deze fles is een rokerige whisky met hinten van noten, tabak en appel. Hij kost je €36,95.

Whisky
Foto: Legendary Silkie

Roe & Co. Blended Irish Whiskey

Roe was ooit de grootste whiskyexporteur van Ierland. De branderij is gelegen aan de Thomas Street in Dublin. Die kunt u kennen van, jawel, de Guinness-brouwerij. Dit is een vatgerijpte Bourbon en hij matcht perfect met het biertje van Guinness. Als dat niet hemels klinkt… Een fles kost €24,95.

Whisky
Foto: Roe & Co

Powers Irish Rye

In de Ierse pubs waar de whisky rijkelijk vloeit, is de klassieke versie van Powers niet weg te denken. Er zijn echter maar weinig whisky’s die in de buurt komen qua kruidigheid en warme intensiteit. Nu komt Powers met de eerste Rye ooit die 100% Iers is. Het resultaat is een markante sterke drank die je gewoon moet proberen. De fles is vanaf €40 te verkrijgen.

Whisky
Foto: Powers

Keeper’s Heart Irish + American Whiskey

Als je jezelf toch nog niet helemaal over wil geven aan de Ieren – domme keuze maar oke – hebben we deze half Amerikaanse fles voor je. Hij heeft de Ierse soepele zoetigheid maar ook de onmiskenbare Amerikaanse spice. Voor St. Patrick’s Day is deze fles ideaal, maar je kunt hem eigenlijk het hele jaar door drinken. Hij kost ruim €30.

Whisky
Foto: Keeper’s Heart

Als je nu toch helemaal niets hebt met de Ieren, is deze whisky misschien iets voor jou.

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf beste whisky’s voor St. Patrick’s Day
Sluiten