WhatsApp is bezig met het maken van een ‘vakantiemodus’

redactie 18 okt 2018 Entertainment

Daar zit je dan met een flessie pils aan een van de Spaanse costa’s. En je hebt verdiend man, je hebt er immers hard voor gewerkt. Vakantie heeft iedereen op z’n tijd nodig om effe de mentale batterij op te laden. Soms wens je dat je de batterij van je telefoon maar niet opgeladen had. Appjes van je maten die een fotootje willen ontvangen van je vriendin op het strand, je mams die zes keer per dag vraagt of je wel goed eet, om niet goed van te worden toch. Gelukkig zag WhatsApp daar ook wel iets in, ze zijn bezig om een vakantiemodus te realiseren. Zo heb je écht vakantie.

Je kan je telefoon natuurlijk ook uitzetten, maar op zich is het begrijpelijk dat je in noodgevallen bereikbaar wil zijn. WABetaInfo kreeg de testversie van de vakantiemodus in handen. Gebruikers van de app hebben al een tijdje de optie om gesprekken te archiveren, hierdoor staan ze niet in je lijst met berichtjes totdat er natuurlijk een nieuw bericht wordt verzonden. De nieuwe optie gaat ervoor zorgen dat mensen chatgroepen en gesprekken verborgen kunnen houden tot ze de schakelaar ‘vakantiemodus’ weer uitzetten. Zo kun je lekker iedereen negeren. Wie wordt er nou niet achterlijk van al die vervelende chatgroepen over barbecues die toch nooit zullen plaatsvinden.

Stiltemodus

Verder  is de app niet alleen druk bezig met een ‘vakantiemodus’, ze willen ook een stille modus creëren. Deze modus zorgt er ervoor dat je niet ziet hoeveel berichtjes er binnenkomen. Er komt naast het appicoontje geen rood bolletje meer te staan. Dit optie zit ook in de nieuwe testversie, we weten alleen nog niet wanneer WhatsApp het voor iedereen beschikbaar gaat maken. Laten we hopen, dat het voor volgend jaar zomer gelukt is. En anders gewoon lekker je wifi uitpleuren. Het is tenslotte vakantie.

Nu.nl

Reageer op artikel:
WhatsApp is bezig met het maken van een ‘vakantiemodus’
Sluiten