Bokser Saul ‘Canelo’ Álvarez tekent meest lucratieve sportcontract ooit

Redactie 18 okt 2018 Entertainment

Dat boksen kan je nog een dik belegde boterham met kaviaar opleveren. Bokskampioen Saul Álvarez heeft gister een astronomisch contract ondertekent met de Amerikaanse streamingsdienst DAZN. De aankomende vijf jaar moet hij elf potjes vechten, waarvoor hij het lieve sommetje van 365 miljoen dollar (315 miljoen euro) opstrijkt. Katjing!

Tot voor kort waren de gevechten van de Álvarez te zien bij HBO, maar zij kappen met het uitzenden van boksen. Dus lagen de rechten opeens weer helemaal open, waar DAZN in is gesprongen en Álvarez dankbaar voor zal zijn.

Lucratiefste sportcontract ooit

ESPN meldt zelfs dat dit het meest lucratieve sportcontract ooit is. Al komen er wel een paar in de buurt. Zo tekende in 2014 honkballer Giancarlo Stanton een contract van 13 jaar bij de Miami Marlins, waardoor hij gedurende die looptijd in totaal 325 miljoen dollar mag bijschrijven.

Saul ‘Canelo’ Álvarez won vorige maand de wereldtitels in het middengewicht bij de WBA en WBC bonden. Het ijzer smeden als het heet is, heeft de 28-jarige Mexicaan in elk geval goed in z’n oren geknoopt. Bij HBO kreeg hij een bepaald bedrag als er genoeg losse wedstrijden waren verkocht, maar daar hoeft hij nu niet meer over in te zitten. Bij DAZN kan hij bovendien rekenen op een bepaald percentage van de inkomsten van verkochte maandabonnementen.

Nieuwe uitdaging

De kans is groot dat je nog nooit van DAZN hebt gehoord, want het was tot gister een redelijk onbekende zender. Canelo vreest in elk geval totaal niet dat hij er fans door kwijtraakt. “Daar heb ik mij geen moment zorgen over gemaakt. Ik heb heel veel zelfvertrouwen en weet dat ik heel belangrijk ben, op welk platform ik ook te zien ben. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn loopbaan.”

De samenwerking zal begin volgend jaar ingaan. Eerst zal er nog een afscheidspotje worden gevochten op HBO, als Álvarez het op 15 december voor de WBA-titel in het super-middengewicht opneemt tegen Rocky Fielding. Dat zal vast geen invloed hebben gehad op de champagne die gister ongetwijfeld rijkelijk heeft gevloeid.

Reageer op artikel:
Bokser Saul ‘Canelo’ Álvarez tekent meest lucratieve sportcontract ooit
Sluiten