Wetenschappers verklaren creepy verdwijningen in de Bermudadriehoek

redactie 30 dec 2016 Entertainment

Honderden vliegtuigen en schepen zijn verdwenen toen zij de Bermudadriehoek betraden. Nu lijken wetenschappers eindelijk een verklaring te hebben voor de mysterieuze verdwijningen, althans dat claimt Science Channel.

 Een paar Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Colorado pakten er wat satellietbeelden bij en zagen een apart patroon in de wolkenvelden boven het gebied. De zeshoekige wolken die ze ontdekten gedragen zich als levensgevaarlijke luchtbommen.

De orkaanwind van 274 kilometer per uur kan de boel zo hard opblazen dat er golven van ruim dertien meter hoog ontstaan. Niet zo gek dus dat een schip dan op de bodem van de zee eindigt en vliegtuigen zijn net zo slecht bestand tegen dat extreme weer.

Het is niet normaal dat wolken zulke strakke grenzen vormen, dus dit is zeker niet het laatste onderzoek naar de bizarre omstandigheden in de Bermudadriehoek. Het gaat om het stukje Atlantische Oceaan tussen Florida, Puerto Rico, en het eilandje Bermuda. In 1945 verdwenen vijf Amerikaanse torpedo bombers en een vliegtuig, sindsdien  zijn zeker 75 vliegtuigen en honderden schepen vermist geraakt. Creepy shit.

Foto’s: Horaciovelmont/ScienceChannel/Livescience.com.

Reageer op artikel:
Wetenschappers verklaren creepy verdwijningen in de Bermudadriehoek
Sluiten