10 films van dit jaar die zijn gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal

Redactie 8 jul 2018 Entertainment

Er is iets extra spannends aan een film wanneer je weet dat het niet allemaal verzonnen is. Dat de verhalen die je meenemen zijn gebaseerd op iets wat echt gebeurd is. 2018 lijkt wel het jaar te gaan worden van films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. We zagen er al een aantal verschijnen en we weten dat er nog veel meer aankomen. Hier zijn 10 films, die in 2018 uitkwamen of komen, die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. 

The 15:17 To Paris

Het jaar werd afgetrapt met deze film gebaseerd op een waargebeurd verhaal hoe drie vrienden een terrorist overmeesterden in een trein. De jongens die het meemaakten spelen zichzelf ook nog is in de film voor de extra jus aan het verhaal.

The Death of Stalin

Een comedyfilm over de dood van Stalin. Deze film is ondertussen ook al uit en alhoewel het gebaseerd is op echte gebeurtenissen, moet je de film niet al te serieus nemen.

Tag

Een potje tikkertje dat al loopt voor 23 jaar. Geloof het of niet, maar de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Check de video hierbeneden om de originele mannen te zien dit dit spel al bijna hun hele leven spelen.

Gotti

De maffia film met John Travolta krijgt niet zulke goede kritieken. De film is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hier vind je nog veel meer info.

Operation Finale (14 September)

De film gaat over een groep Israëlische spionnen die nazi Adolf Eichmann proberen op te sporen die na de oorlog vluchtte naar Argentinië. Check voor meer informatie dit artikel.

White Boy Rick (13 september)

De film gaat over een van de jongste FBI informanten en drugsbazen uit de Amerikaanse geschiedenis. Voor meer informatie check dit artikel. 

Beautiful boy (12 oktober)

Een vader verliest langzaam zijn zoon die verslaafd raakt aan drugs. Een verschrikkelijk verhaal die misschien wel een van de kanshebbers is voor een of meerdere Oscars.

First man (12 oktober)

Film over Neil Armstrong, de eerste man op de maan. De regisseur is van Lalaland en heeft Ryan Gosling weer gekozen als zijn hoofdpersoon.

Bohemian Rhapsody  (2 november)

Film over het leven van Freddie Mercury, meer informatie over de film kan je vinden in dit artikel.

Welcome to Marwen

Nadat een fotograaf bruut in elkaar geslagen wordt door nazi aanhangers gebruikt hij zijn trauma om een Belgisch dorpje uit de tweede wereldoorlog na te maken met mensen die hij kent.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
10 films van dit jaar die zijn gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal
Sluiten