Geheime agenten jagen op nazi holocaust architect in Operation Finale

Redactie 8 jun 2018 Entertainment

Eind tweede wereldoorlog wisten een aantal nazi-officieren te ontsnappen waaronder Adolf Eichmann. Eichmann was een van de mannen die de Holocaust plande en verantwoordelijk was voor honderden massamoorden en concentratiekampen. In de nieuwe film ‘Operation Finale’ wordt de jacht geopend naar deze nazi-officier die zich verschuild in Argentinië.

Cast

Oscar Isaac (die je kent van Star Wars: The Force Awakens en The Last Jedi) speelt Peter Malkin, de Mossad agent die de leiding had over de groep Israëlische spionnen die op zoek waren naar Adolf Eichmann. Adolf Eichmann wordt gespeeld door Ben Kingsley die in tientallen grote films gespeeld heeft waaronder: The Jungle Book, Iron Man 3, Shutter Island, Schindler’s List, Hugo, the Dictator en ga zo maar door.

Is dat anders dan jouw baan?

De trailer opent met Eichmann die honderden joden laat neerschieten. Daarna hoor je hem in de voice over zeggen “Je hebt geen interesse in wat ik te zeggen heb. Behalve als het bevestigt wat je denkt al te weten. Mijn baan was simpel: red het land dat je lief hebt van vernietiging. Is dat anders dan jouw baan?”

Adolf Eichmann

Chris Weitz neem de regie voor zijn rekening waar Matthew Orton het script geschreven heeft. Eichmann was verantwoordelijk voor het transport van de joden door geheel Europa naar alle concentratiekampen. In de concentratiekampen zijn geschat zo ongeveer 6 miljoen mensen om het leven gekomen. Toen de tweede wereldoorlog ten einde kwam vluchtte Eichmann naar Oostenrijk om vanaf daar naar Argentinië te vertrekken. In 1960 werd de Nazi opgepakt door de Mossad, Israël zijn geheime dienst. Vervolgens werd hij schuldig bevonden van oorlogsmisdaden en opgehangen in 1962 op 56 jarige leeftijd.

Trailer Operation Finale

Een beladen film, een groot oorlog drama die niet voor iedereen is weggelegd. Bekijk hier de trailer van het waargebeurde verhaal:

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Geheime agenten jagen op nazi holocaust architect in Operation Finale
Sluiten