‘White Boy Rick’ vertelt het waargebeurde verhaal over de jongste FBI informant en drug Kingping ooit

Redactie 2 jul 2018 Entertainment

We zijn dol op films waarin de hoofdpersoon hongerig is voor geld, veel geld. Een paar voorbeelden zijn The Wolf of Wallstreet, American Made en alle gangster/ maffia/ drugkartel films die je gezien hebt. Goed nieuws voor mensen die dat genre houden, er komt een bloedstollende film genaamd ‘White Boy Rick’ die het waargebeurde verhaal vertelt over de jongste FBI-informant, drug Kingping en gangster bekend in de Amerikaanse geschiedenis. Zijn vader wordt gespeeld door oscar winnaar Matthew McConaughey en de trailer laat al een puik staaltje acteerwerk zien.

Slechts op 14-jarige leeftijd was Richard Wershe Jr. al een van de grootste criminelen uit Detroit, naast drug Kingping was hij ook informant voor de FBI. Deze vent heeft als knulletje heftigere dingen meegemaakt dan de meesten mensen in hun hele leven meemaken.

Regisseur

Het misdaaddrama werd geregisseerd door Yann Demange die bekend is van de film ‘71’. De historische thriller was meteen zijn debuut en het startschot van een glansrijke carriere. De film was een groot succes en nu is hier zijn tweede film met Hollywood grootheid Matthew McConaughey in een van de hoofdrollen. Yann is een meester in aangrijpende psychologische actie creëren. Als we de trailer moeten geloven zit ‘White Boy Rick’ boordevol met dit soort stukjes.

Verhaal

Richard Wershe Jr. was een informant van de FBI in 1980 maar werd uiteindelijk opgepakt wegens drugssmokkel. Hij kreeg er levenslang voor maar werd onlangs in 2017 vrijgezet na 30 jaar opgesloten te hebben gezeten. Matthew McConaughey speelt zijn vader, een fabrieksmedewerker die zijn best doet om voor zijn gezin te zorgen. Volgens de regisseur laat de film zien hoe zwaar het is om voor een arme familie in Amerika te overleven.

De film zal in de Nederlandse bioscopen te zien zijn vanaf 3 januari 2019. Mocht je niet kunnen wachten, in Amerika verschijnt de film al 14 september.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
‘White Boy Rick’ vertelt het waargebeurde verhaal over de jongste FBI informant en drug Kingping ooit
Sluiten