Voor een kleine 15k staat deze Audi S3 met 501 pk te koop

Redactie 5 jan 2018 Machines

Het geboortejaar mag dan afstammen van net voor de millenniumwissel, dankzij brute tuning doet deze Audi S3 absoluut niet onder voor scheurmonsters van deze tijd. Je hoeft dus geen vermogen uit te geven om een krachtpatser van ruim 500 volbloed racepaarden onder je kont te hebben.

Voor de hamsteraars onder ons, moet een spaarcentje van een kleine 15k geen probleem zijn. Als je dit bedrag nog ergens hebt liggen en je garage wel weer is toe is aan wat nieuwe impulsen, dan is een bezoekje naar het oosten van het land wel op z’n plaats.

Die 14.500 euro zijn goed besteed, met een arsenaal aan vuurwerk dat je binnen haalt. Onder de motorkap van de Audi S3 Quattro Turbo schuilt een motor met 501 pk en 556 Nm aan koppel. Naast de volledige rits aan tuning is de S3 uit 1999 voorzien van 19 inch OZ Superleggera matzwarte velgen. Aan de binnenkant, is met een volledig Recaro sport interieur, de tuningstijl volledig doorgetrokken.

Mede doordat de zwarte S3 gechipt is door JD Engineering, behoort de topsnelheid van 238 km/u die Audi meegaf in de fabriek, tot het verleden. Wat de uiteindelijke topsnelheid is, is niet bekend. Maar met al deze paardenkrachten aan boord zien wij dus een nieuwe uitdaging staan voor de Duitse autobahn. Mocht je dus interesse hebben en meer willen weten wat de complete rits aan tuning inhoudt? Check dan even de Marktplaats pagina van deze Audi S3 Quattro Turbo.

Foto’s: Sieger

Reageer op artikel:
Voor een kleine 15k staat deze Audi S3 met 501 pk te koop
Sluiten