Voel je even Harry Potter in betoverd kasteel in Gelderland

Redactie 7 feb 2018 Entertainment

De Harry Potter-franchise ligt al een tijdje achter ons. Maar voor de fans kan het nooit genoeg zijn. De toverwereld is vanaf dag één immens populair en daar is sindsdien niets aan veranderd. Om de tover fanatiekelingen bij elkaar te brengen heeft Lemistore een heus Harry Potter evenement georganiseerd.

De smekkies liggen helaas niet verstopt in het kasteel, maar de grote mikmak eromheen kun je wel vinden tijdens het Harry Potter evenement in het Doornenburgse kasteel. Het event wordt gehouden op 14 april en 12 augustus en zal de hele middag duren. Op het terrein zul je verschillende Dumbledores, Harry’s en Hagrids tegenkomen. Zijn de echte acteurs er dan niet? Nee, helaas. We gaan er vanuit dat die iets te duur waren. Wel zullen er een aantal look-a-likes rondlopen. Natuurlijk mag je zelf ook verkleed gaan als Dobby.

Harry Potter Ss GIF - Find & Share on GIPHY

Lemistore, de organiserende webshop in Harry Potter artikelen, hield vorig jaar al een meeting voor de Harry Potter fans. “Dat was toen nog in Almere. Nu wilden we het groter aanpakken en kwamen we uiteindelijk in het prachtige Doornenburgkasteel terecht.”

Tijdens het Harry Potter evenement kunnen liefhebbers van speciaalbier ook terecht om eens een keer wat anders te proeven. Het populaire Boterbier uit de filmreeks is ook te proeven op dit magische manifest. Daarnaast kunnen fans de cursus toverstaf maken volgen, schaken en dammen met de welbekende stukken uit de films. Een kaartje kost 20 euro per stuk. Daarvoor kun je dus de hele dag je als een echte wizard voelen. Als je iets beters te doen hebt die dag, zou je nog altijd een Harry Potter-cruise over de Theems in Engeland kunnen nemen. Of beide natuurlijk.

Foto: Warner Bros

Reageer op artikel:
Voel je even Harry Potter in betoverd kasteel in Gelderland
Sluiten