Travis Scott en Audemars Piguet droppen ‘Cactus Jack’ Royal Oak Perpetual Calendar

De wereld van waanzinnige horloges en hiphop zijn op een bijzondere manier met elkaar in aanraking gekomen. Audemars Piguet heeft zojuist in samenwerking met niemand minder dan Travis Scott een showstopper onthuld: de Royal Oak Pertual Calendar Openworked “Cactus Jack” Limited Edition. Wij vertellen je alles over deze zieke collab.

Laten we het eerst hebben over de bijnaam: “The Chocolate AP.” Travis Scott heeft deze liefdevolle naam aan het uurwerk gegeven. En ja, we kunnen je vertellen dat het een passende titel is voor wat zich gaat ontvouwen. Het horloge heeft een luxueuze keramische constructie, gedrapeerd in een rijke bruine tint die pure verfijning uitstraalt. Met een kastdiameter van 41 mm volgt het kenmerkende silhouet van de Royal Oak-serie en is het versierd met acht witgouden zeshoekige schroeven op de ring, wat een vleugje elegantie toevoegt aan het gedurfde ontwerp.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)

Vakmanschap meets stijl

Maar wat deze limited edition echt onderscheidt, is het kloppende hart: het opengewerkte kaliber 5135. Dit ingewikkelde mechanisme, ingekapseld in saffierkristal, is een visueel feest, met minutieuze details met rhodium- en roze goudkleurige componenten. Het is niet alleen een uurwerk, het is een kunstwerk dat de essentie van zowel het vakmanschap van Audemars Piguet als de iconische stijl van Travis Scott weergeeft.

Cactus Jack

Als je de wijzerplaat van dichterbij bekijkt, zie je ontwerpelementen die zijn geïnspireerd op de emblematische graphics van Cactus Jack, waardoor het horloge een speelse en gedurfde sfeer krijgt. De subwijzerplaat op 6 uur, die normaal gesproken gereserveerd is voor een maanfase, toont nu het kenmerkende smileygezicht van Cactus Jack, wat een persoonlijk tintje toevoegt aan het tijdloze stuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)

En daar houden de details niet op: de limited edition wordt geleverd met een getextureerde kalfsleren band, gegraveerd met de handtekeningen van zowel Maison als Travis Scott. Het is beveiligd met een roze gouden vouwsluiting en vormt een perfecte aanvulling op het algehele ontwerp, waardoor een naadloze mix van stijl en functionaliteit wordt gegarandeerd.

Travis over de samenwerking

Voor degenen die graag dit horologische juweeltje in handen willen krijgen, is Audemars Piguet momenteel open voor aanvragen. Travis Scott zelf is in de wolken over deze samenwerking en zegt: “Horlogemaken is voor mij de ultieme combinatie van techniek, mode, technologie en design – een harmonie van precisie, vakmanschap en perfecte timing.” Hij ziet deze samenwerking als een samensmelting van klassiekers en innovatie, waardoor het een waar verzamelobject is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door flame (@travisscott)

Meesterwerk

Dit meesterwerk is niet alleen zeldzaam; het is ronduit exclusief. De Royal Oak Perpetual Calendar Openworked “Cactus Jack” Limited Edition wordt uitgebracht in een oplage van slechts 200 exemplaren. Als je deel wilt uitmaken van deze eliteclub van eigenaren, kun je maar beter snel handelen.

Reageer op artikel:
Travis Scott en Audemars Piguet droppen ‘Cactus Jack’ Royal Oak Perpetual Calendar
Sluiten