Nederlands bedrijf Tracefy geeft inzicht in jouw elektrische fiets

De Amsterdamse sterkhouder vanMoof staat erom bekend hun fietsen uiterst goed beveiligd te hebben, maar daarvoor hoef je echt geen peperdure hipsterfiets aan te schaffen. De GPS-technologie van Tracefy werkt namelijk net zo goed. Het bedrijf regelt de hardware in je fiets en levert de software die dit ondersteunt. De complete oplossing dus.

Tracefy

De Delftse start-up is begonnen doordat de fiets van technisch directeur Niels Penning werd gestolen en hij dit via gps-tracking in de toekomst wilde oplossen. Hij werkte in de fietsenwinkel van Jeroen van Kester, die zijn lokale fietsenwinkel inmiddels had omgetoverd tot regionale speler op de fietsenmarkt. Ze ontwikkelden Tracefy, een IT-oplossing voor de fiets. De zelfontwikkelde gps-tracker kan onzichtbaar in een fietsframe worden gebouwd, met daarbij behorende software die door het bedrijf is geschreven. “Vaak zie je dat een bedrijf zich richt op de software óf de hardware. Wij bieden een full solution.”, aldus Jeroen.

Tracefy
Foto: Tracefy

Tracker

Aangezien gps-technologie niets nieuws is, besloot Tracefy hier nog even een upgrade aan te geven. Er is een online dashboard ontwikkeld wat data van alle aangesloten voertuigen verzameld en makkelijk toegankelijk maakt. Ideaal voor een bezorgservice of elektrische fietsen voor maaltijdbezorging. Je kan onderhoud beter plannen en de kans op diefstal is een stuk kleiner doordat je altijd een precieze locatie van de fiets hebt. In België, Duitsland en de VS wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van Tracefy. In New York bezorgen nu 150 fietsen pakketjes van Amazon. Al deze fietsen bevatten het gps-systeem van Tracefy. Als particulier kun je de gps-service ook aanschaffen. Een tracker in de winkel kost €179, daar komen maandelijkse abonnementskosten bij van een paar euro. Deze zomer komen ze met een nieuwe technologie die ook de stand van de accu en het aantal afgelegde kilometers bijhoudt. De toekomst ziet er goed uit voor elektrisch fietsen. Straks hoeven we helemaal niet meer te trappen.

Tracefy
Foto: Tracefy
Reageer op artikel:
Nederlands bedrijf Tracefy geeft inzicht in jouw elektrische fiets
Sluiten