Tommy Fury verslaat Jake Paul in langverwacht gevecht

Gisterenavond was het eindelijk zover, Jake Paul en Tommy Fury namen het tegen elkaar op in de ring. In Saoedi-Arabië kwam het halfbroertje van zwaargewichtkampioen Tyson Fury na acht ronden als sterkste uit de bus.

Het gevecht werd beslist op punten. Een split decision van de jury wees uit dat de Brit beter was dan Jake Paul.

Het gevecht

‘’The Truth’’, zoals het gevecht werd genoemd, begon zoals we hadden gehoopt. Aan het begin was het uiteraard nog een beetje het standaard aftasten, maar nog voor het eind van de ronde gingen ze er vol bovenop. Vooral Fury deelde rake klappen uit en raakte Paul een aantal keer in zijn gezicht. Nadat Paul klaar was met incasseren, kwam hij ook toe aan het uitdelen van wat stoten en raakte hij Fury ook goed.

In de laatste ronde deelde Paul nog een keiharde klap uit aan Fury, die naar de grond ging. De scheidsrechter telde tot acht, maar hij stond weer op en herpakte zich. Hoewel de knockdown hem wel wat punten kostte, wees de jury Fury desondanks aan als winnaar van het boksevenement in Saoedi-Arabië.

Voor Paul was het zijn zevende professionele bokswedstrijd. Voor de wedstrijd van afgelopen avond verloor hij nog niet en won hij vier keer op knock-out. Ook Tommy Fury verloor nog geen professioneel gevecht. En ook hij had vier keer op knock-out gewonnen. Tommy had een heel klein beetje meer ervaring, voor dit gevecht boekte hij al acht overwinningen.

Afloop

Na afloop van de bokspartij vertelde Paul dat hij een clausule in het contract heeft staan dat hij een rematch mag eisen. Daar gaat de Amerikaan gebruik van maken. Dat was niet het enige waar Paul het over had, hij gaf aan dat hij ziek was geweest tijdens zijn trainingskamp in voorbereiding op het gevecht met Tommy Fury. “Ik ben twee keer heel erg ziek geweest in dit kamp, heb mijn arm geblesseerd, dus het was niet mijn beste prestatie”, zei hij. Maar hij gaf wel toe dat hij was verslagen door de beste van de twee.

 

Reageer op artikel:
Tommy Fury verslaat Jake Paul in langverwacht gevecht
Sluiten