The Grand Tour trekt door het wilde Oost-Europa in gloednieuwe special ‘Eurocrash’

Legendarische programma’s? Top Gear, Kitchen Nightmares, Powerpuff Girls, ga zo nog maar even door. Wat is er makkelijker dan een nieuw programma bedenken? Een bestaande uitmelken. Nu kunnen we niet langer dan vijf minuten kijken naar Young Sheldon of How I Met Your Father, maar The Grand Tour dekt de lading van Top Gear eigenlijk best goed. Tja, het zijn dezelfde mensen alleen dan krijgen ze elke aflevering een budget dat wij in ons hele leven nog niet bij elkaar gewerkt krijgen.

‘The Tour’ wordt vervolgd. Deze keer gaan de drie musketiers niet schat zoeken in Madagaskar, maar blijven ze net wat dichter bij huis. De pilsjes zijn er goedkoop, en de Adidas joggingpakken vliegen er over de toonbank. De Grand Tour legt aan in Oost-Europa in de gloednieuwe special Eurocrash.

The Grand Tour – Eurocrash

Samen met Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond gaan we op pad recht door de wilde en soms wetteloze landschappen van het wilde oosten. Als we zelf met een Fiat Panda door Polen gaan cruisen gaat het waarschijnlijk al flink uit de klauwen lopen, maar deze mannen hebben er een handje van om het nog nét even wat harder uit de bocht te vliegen – letterlijk en figuurlijk.

Er staat het trio een roadtrip van zo’n 2250 kilometer te wachten. Vanaf het startpunt Gdansk te Polen gaat de rally door Slowakije, Hongarije en Slovenië. Uiteraard wordt dit geen seniorentripje, al zou je dat gezien de leeftijd (en het uiterlijk) van sommige van de mannen wel denken. Van Soviet-achtige Formule 1 auto’s tot aan boze boogschutters en van vliegende vierwielers tot aan F1 wereldkampioenen, het gaat weer allemaal voorbij komen. Dit is overigens geen willekeurig rijtje dat we net zelf hebben bedacht, dit ga je écht allemaal zien in één aflevering.

Laat zien dan

Rustig aan! Het hele slav-avontuur kun je vanaf 16 juni checken op Prime Video. Voor nu kun je alvast even de trailer checken, dan heb je al een beetje een beeld van de chaos die het gaat worden. #zinin

 

Reageer op artikel:
The Grand Tour trekt door het wilde Oost-Europa in gloednieuwe special ‘Eurocrash’
Sluiten