‘Kitchen Nightmares’ van Gordon Ramsay komt na 10 jaar afwezigheid terug

Fans van de geen blad voor de mond hebbende, Michelinster-winnende chef-kok Gordon Ramsay kunnen in hun handen wrijven. Ramsay gaat zich weer inzetten om falende restaurants te helpen en de kijkers zullen vast en zeker weer aan de buis gekluisterd zitten. Jawel, Kitchen Nightmares komt terug!

Gordon Ramsay

Na enkele korte tv-optredens zagen producenten al gauw dat chef Ramsay meer kon dan alleen fenomenale gerechten bereiden. Zijn no-nonsense houding en bijbehorende grote mond hebben ertoe geleid dat hij inmiddels een van de grootste tv-sterren ter wereld is.

In 2004 waren de eerste afleveringen te zien van Kitchen Nightmares. Hierin bezocht hij falende restaurants in het Verenigd Koninkrijk. Het was toen nog een relatief rustig en informatief programma. Het was tenslotte wel bij de ‘nette’ Engelsen. Dit veranderde toen het drie jaar later door Amerikaanse producenten werd opgepikt. Daar kreeg het al gauw de sensatie die we inmiddels van het programma kennen.

Kitchen Nightmares

De hitserie werd in Amerika van 2007 tot 2014 uitgezonden, en heeft in bijna 100 afleveringen veel hilarische en memorabele momenten opgeleverd. Kitchen Nightmares liep oorspronkelijk zeven seizoenen en zag Ramsay falende Amerikaanse restaurants bezoeken om hun eten en diensten te testen. Hij streefde ernaar om het etablissement in een week tijd nieuw leven in te blazen door het personeel essentiële vaardigheden te bieden.

Gordon Ramsay presenteert momenteel vier extra televisietitels, waaronder Next Level Chef, Hell’s Kitchen, Master Chef en Master Chef Jr. De nieuwe editie van Kitchen Nightmares wordt geproduceerd door Studio Ramsay en vervolgt de reis van de chef door Amerika. En Hoewel chef Ramsay andere populaire shows op zijn cv heeft staan, is het format van Kitchen Nightmares anders, en dat is de reden waarom het zich onderscheidt van de rest. Hij maakt er zijn missie van om zijn talent, vaardigheden en kennis te gebruiken om andere bedrijven te helpen groeien en slagen. Dat is een aspect van zijn expertise dat nergens anders te zien is.

Het nieuwe seizoen zal worden geproduceerd door Studio Ramsay en keert dit jaar terug via FOX. De oorspronkelijke seizoenen werden geproduceerd door ITV Studios America in samenwerking met Optomen en A Smith & Co.

Reageer op artikel:
‘Kitchen Nightmares’ van Gordon Ramsay komt na 10 jaar afwezigheid terug
Sluiten