Zeg die bulten maar gedag: zo houd je muggen op afstand

jun 30 , 20:55 Entertainment
depositphotos 234610620 s
Zijn wij de enige of lijken de muggen dit jaar op oorlogspad te zijn. De zomer is pas net begonnen en we hebben dit jaar wel geteld drie keer op het terras kunnen zitten zonder weg te waaien of regenen. Van de drie keer dat een korte broek dragen ook mogelijk was, wisten de muggen de enkels direct te vinden. Benen die nog op melkflessen lijken, versierd met rode jeukende accessoires. Hier wordt niemand gelukkig van, laat staan aantrekkelijk. Dus, hoe houden we die irritante insecten op afstand?
We kennen alle zogenaamde tips en tricks die muggen zouden verjagen. Van citronella kaarsen, tot aan bier drinken, knoflook eten, hoge tonen afspelen, een polsbandje dragen, spoiler alert: het is allemaal onzin. Dan willen we nog maar een ding weten, namelijk wat er wel werkt.  

Muggen

Muggendeskundige Bart Knols bestrijdt met zijn bedrijf In2Care ziektes als malaria en dengue die muggen verspreiden. "Er zijn weinig dingen waarvan we zeker weten dat ze werken," zegt hij. Knoflook en bier? Vergeet het maar. Uit onderzoek bleek zelfs dat bier drinken je juist aantrekkelijker maakt voor muggen. Citroen, lavendel en polsbandjes? Ook nutteloos. De geur vervliegt snel en een polsbandje beschermt alleen je pols. En die apps met hoge geluiden? Pure onzin volgens Knols. Muggen geven niks om geluidsfrequenties. Een felle lamp? Helaas, muggen laten zich niet door licht leiden.

Oplossing

Dus, wat werkt wel? Simpel: waterbronnen aanpakken, horren voor de ramen, klamboes gebruiken en muggenspray opspuiten. Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water, dus gooi regenwater uit bakken en kruiwagens weg. Plaats horren en gebruik een klamboe, vooral 's nachts als de meeste muggen actief zijn. Als laatste redmiddel: smeer en spuit met antimuggenspray. Deet is het populairst, maar kan ook heel schadelijk zijn voor de mens: oppassen dus. Citriodiol, gemaakt van eucalyptusolie, is ook effectief en veilig voor kinderen. Andere opties zijn Picaridin en IR3535. Knols benadrukt: "Begin met broedplaatsen aanpakken en de muggen buiten houden. Pas als laatste ga je smeren en spuiten.” Dus, pak vooral dat biertje en knoflooksaus, maar weet dat het niet de muggen op afstand houdt, eerder mensen.
Delen met
Ook interessant