Komt kijkcijferkanon ‘Ter land, te zee en in de lucht’ na al die jaren weer terug op de buis?

We willen niet doen alsof we toen al bestonden, maar we willen toch graag even doen alsof. ‘Het is alweer vijftig jaar geleden dat Te land, ter zee en in de lucht voor het eerst op televisie verscheen, wat vliegt de tijd’. Het was echte TV, geen VIP edities, geen trucage, gewoon een paar handige (of onhandige) harries die iets in elkaar hadden gesleuteld. Dit weekend kon je de hoogtepunten bekijken in de jubileumeditie van het programma, en dat bleek een gouden zet. Er werd massaal naar gekeken en dan vraag je je toch af: moet dit niet terug op de buis?

Ter land, te zee en in de lucht

Door de jaren heen mochten we genieten van heel wat natte pakken en heel af en toe een totaal verassende winnaar. Toch klopte dat onderbuikgevoel meestal wel. ‘Ja, dit gaat nooit werken’, en inderdaad, binnen een seconde of twee lagen ze samen met hun constructie in het water. Een sterrencast zou een understatement zijn, namen als André van Duin en Johan Vlemmix wisten Ter land, te zee en in de lucht tot een tijdloos succes te maken. Goede oude tijd.

Komt het terug?

In totaal keken er dit weekend ongeveer twee miljoen mensen naar de jubileumeditie van Ter land, te zee en in de lucht. Dat is ongeveer evenveel als het acht uur journaal, een programma dat eigenlijk niet te kloppen is. De voorlaatste etappe van de Tour de France haalde 2,7 miljoen, maar dat vinden we niet helemaal eerlijk aangezien dat de halve dag duurt. We zetten het zelf ook wel eens aan op een brakke dag om even te genieten van de vergezichten vanuit de heli’s, is gewoon erg kalmerend.

Je zou zeggen dat zowel de NPO als RTL en Talpa nu toch wel eventjes bij zichzelf na gaat of ze dit niet terug op de buis moeten brengen. Om het even heel corny te maken: ‘op naar de 100!’. Wat ons betreft komt het zo snel mogelijk terug. Net zo onveilig en nog steeds zonder VIP onzin: gewoon Henk & Ingrid die iets hebben bedacht en (waarschijnlijk) te water storten.

 

Reageer op artikel:
Komt kijkcijferkanon ‘Ter land, te zee en in de lucht’ na al die jaren weer terug op de buis?
Sluiten