Special edition Bentley Continental GT ter ere van The Race to the Clouds

Special editions van high-end automodellen en merken zijn maar al te vaak gericht op commerciële doeleinden, en dus blijft echte verbetering vaak achterwege. Maar dat hoeft niet altijd per se zo te zijn. Deze Continental GT heeft een W12 en is ter leven gebracht om een groots evenement te vieren: de Pikes Peak.

Pikes Peak

In de zomer verbrak Bentley met hun Continental GT het Pikes Peak record. Die gebeurtenis laten ze natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Om het gepast te vieren maken ze 15 special editons van hun trouwe recordbreker. Ze hebben alleen het uiterlijk aangepast met als eerste herkenningspunt de kleuren en de groote ‘100’ aanduiding op z’n voorkant ter ere van het 100-jarig bestaan. En natuurlijk niet te vergeten: de Pikes Peak-badges die overal rondom de dikke wagen zijn geplakt.

Foto: Bentley

Lak

Het is dus geheel gewijd aan de ‘race to the clouds’. Reken er maar op dat je mensen verbijsterd achter je laat met deze opvallende groene kleur, de evenredig gekleurde remklauwen en aangepaste velgen. Maar bij het elegante design van de Bentley slaagt deze combinatie er op de een of andere manier in om niet ordinair over te komen en misschien zelfs wat speels. Als de gifgroene lak een beetje te veel van het goede is naar jouw smaak, kan je ook de stijlvolle zwarte editie nemen.

Foto: Bentley

Dat overheersende gifgroene kleurpallet zie je terug in de stiksels van het interieur en de speakers die zich in de deur bevinden. Als reminder dat je in een Bentley ter ere van Pikes Peak rijdt, is er aan de passagierszijde een mooie inscriptie in het carbon van het dashboard gegraveerd. Onder de kap treffen we nog steeds de bekende 6.0 W12 met 635 pk en 900 aan Nm. Uit stilstand schiet dit monster naar de  100 km/u in 3,7 seconden en kent een topsnelheid van 333 km/u ligt. De drie is een geluksgetal, dus met deze topsnelheid zit je helemaal goed!

Reageer op artikel:
Special edition Bentley Continental GT ter ere van The Race to the Clouds
Sluiten