Handige Harry bouwt snelste botsauto ter wereld

Redactie 2 apr 2017 Machines

Op de kermis was de schietbaan een leuk uitje, maar echte mannen doken meteen de botsauto’s in. Keihard op elkaar inrijden, het liefst met botbreuken tot gevolg. Als het even kon, ook nog een geblondeerde dame met reusachtige oorringen naast je om je trommelvliezen kapot te krijsen bij iedere botsing die een egel nog zou overleven.

Helaas waren de botswagens beperkt tot het kleine baantje. Colin Furze zag deze tekortkoming en besloot een exemplaar uit de jaren 60 eens flink op te pimpen. Deze handig jongen kun je wel een opdracht meegeven, eerder maakte hij ook al een hoverbike.

Het leek Colin een wel een goed idee om het motorblok van 600cc uit een racemotor in de botsauto te leggen en de The Stig uit TopGear op te roepen. Er moest namelijk een wereldrecord gezet worden voor de snelste botsauto.

Enig obstakel was dat de BBC erop stond dat er een rolkooi in het voertuig gemonteerd werd omdat de verzekeraar van The Stig anders moeilijk ging doen. Wat raar dat de BBC het scheurijzer niet vertrouwde.

Eenmaal op de baan blijkt de botsauto wonderbaarlijk genoeg een snelheid van 160 kilometer per uur neer te zetten en wereldrecordhouder te worden.

Reageer op artikel:
Handige Harry bouwt snelste botsauto ter wereld
Sluiten